Försökte ta sitt liv på Thanksgiving

NÖJE
Foto: Bulls
Willie Aames säljer sina tillhörigheter.

Willie Aames är född 1960 och uppvuxen i Kalifornien. Han började som barnskådespelare tidigt på 1970-talet och efter några mindre roller i tv-serier landade han 1977 rollen som Tommy Bradford i sitcomen ”Eight is Enough”.

Efter att ”Eight is Enough” lades på hyllan gjorde han några filmroller innan han återvände till tv för att spela rollen som Buddy Lembeck serien ”Charles in Charge” 1984.

1990 lades Charles in Charge ner och Aames ledde ett tag ett tävlingsprogram och spelade den kristna superhjälten Bibleman.

Sovit i buskar

I över 20 år kämpade Aames med alkohol- och drogproblem och 2008 ansökte han om personlig konkurs. Han var då 48 år, bankrutt, hade skulder på mer än motsvarande 2 miljoner kronor och hans fru hade lämnat honom. Han flyttade från deras hem i Kansas och hyrde ett rum i Los Angeles där han på Thanksgiving försökte ta sitt liv.

– Jag stal en flaska Jack Daniels från killen jag hyrde rummet av, har Aames sagt till Fox News. Det blev så illa att jag skar mig på halsen och på sex andra ställen.

Willie Aames har även berättat att han ett tag varit hemlös och sovit i buskar på grund av sin finansiella situation.

Jobbar på kryssningsfartyg

På senare tid verkar livet ha ljusnat för Willie Aames. 2009 dök han upp i media när han anordnade en loppmarknad hemma i garaget för att tjäna lite extra pengar. Han har även berättat sin historia i tv-programmet ”Broke and Famous”.

Efter att ha utbildat sig till finansiell rådgivare och hjälpt andra människor som hamnat i pengatrubbel jobbar Aames nu som assistent till chefen på kryssningsfartyget Oceania Cruises.

Och han verkar riktigt nöjd.

– Jag nådde botten men nu är jag tillbaka på topp. Jag är nästan klar med min utbildning och jag älskar att spendera tid med gästerna, hjälpa till med rundvandringar och vara servistör. Det är som att jobba på ett lyxhotell på havet, säger Willie Aames till National Enquirer.