Från klosterskola till sexsymbol

Så gick det sen för några ur ”Doktorn kan komma”-gänget

Foto: TV4
En del av ”Doktorn kan komma”-gänget i Coopers Crossing.
NÖJE

Efter ett fruktlöst försök till en uppföljare, ”RFDS”, 1993 tog livet som flygande doktorer och sköterskor slut.

Men vad hände sen med gänget i Coopers Crossing?

Här är några av svaren:

Spelar i Mama Mia

Pålitlige doktor Geoff Standish spelades av skådespelaren Robert Grubb som senast syntes i Austaliens uppsättning av musikalen ”Mama Mia” 2009.

Han har även haft roller i tv-serier som ” McLeods döttrar” och han har spelat i flera mindre filmer.

Jobbar för Sydneys borgmästare

Sjuksköterskan Kate Wellings var ihop med Geoff Standish och paret gifte sig i slutet av serien.

I verkligheten heter Kate Lenore Smith och jobbade som skådis i London innan hon fick erbjudandet att ta på sig den blå sjuksköterskedräkten och vara med i ”Doktorn kan komma”.

Numera har Lenore lagt skådespeleriet på hyllan och jobbar som assistent till Sydneys borgmästare Clover Moore.

Hade ingen tv hemma

Penny Wellings var Kates yngre och lite vildare syster i serien. Hon spelades av Sophie Lee som var en riktig tv-kändis i Australien.

Sophie Lee växte upp i ett hem utan tv eftersom hennes pappa, matematiklektorn, tyckte att tv var fördummande. Familjen hade inte heller någon soffa. Men redan tidigt visste Sophie att hon ville jobba med tv. Efter att som liten gått i katolsk klosterskola, trots att famlijen inte var katolsk, flyttade hon som tonåring till Sydney för att jobba som modell och blev programledare för ”Bugs Bunny Show”.

Sophie Lee blev snabbt känd i Australien, bland annat för sina utmanande kläder, och det sades att vuxna män skyndade sig hem från jobbet och bänkade sig framför barnprogrammet för att få en glimt av henne.

Sophie fick sedan sitt eget program ”Sex with Sophie Lee” och har under hela sin tv-karriär förespråkat feminism och jobbat för bättre sexualupplysning för ungdomar. 1994 hade hon en roll i succéfilmen ”Muriels bröllop”.

Numera har Sophie Lee sadlat om till barnboksförfattare.

X-men och Gossip Girl

Innan Peter O'Brien blev piloten Sam Patterson i ”Doktorn kan komma” var han med i en annan av Australiens tv-succéer; ”Grannar” tillsammans med Kylie Minogue. Hans karaktär Shane Ramsay blev en av seriens mest populära.

Skådespelarkarriären har gått bra för Peter. På senare tid har han varit med i serier som brittiska ”Queer as folk”, ”Casualty” och han har även spelat fotograf i ”Gossip Girl”.

2009 spelade Peter O'Brien i ”X-Men Origins: Wolverine”.

Klick!