Lohan släppt från fängelset

Fördes till rehab

NÖJE

Lindsay Lohan har blivit frisläppt från Lynwood Correctional Facility i Los Angeles, där hon suttit i tretton dagar bakom galler.

Foto: ap
Fri från fängelset – checkar in på rehab.

En talesperson för Los Angeles-polisen bekräftade för fotograferna som samlats utanför fängelset att Lindsay Lohan, 24, släpptes omkring halv ett på natten, lokal tid, skriver TMZ.com.

Hon lämnade fängelset oupptäckt genom en sidodörr, skriver NBC News.

Lohan dömdes till 90 dagars fängelse för att ha brutit mot en tidigare villkorlig dom för rattfylla. Tidigt kom uppgifter om att skandalstjärnan inte skulle behöva sitta av hela straffet och nu har hon alltså släppts från fängelset.

Direkt till rehab

Men Lindsay kommer inte att kunna åka hem än på ett tag. Enligt RadarOnline.com fördes hon direkt till rehab av personal vid UCLA Medical Center, där hon kommer att genomgå behandling för sina alkohol- och drogproblem i tre månader.

– Hon fördes direkt till sin nästa destination, ett behandlingshem, säger Steve Whitmore, talesperson för Los Angeles-polisen till People.

Lohan släpptes tidigare från fängelset på grund av platsbrist, men även till följd av att hon skött sig bra på anstalten.

I sista stund ändrade domaren sig angående vilket behandlingshem Lindsay skulle skickas till. Enligt distriktåklagarens talesperson ansågs inte det tänkta Morningside Recovery tillräckligt säkert och oro fanns över att droger skulle kunna smugglas in till Lohan.

Drogtester

Om skådespelerskan bryter mot de regler som finns under behandlingen kan domstolen bli underrättad och Lohan skulle kunna riskera ytterligare tid i fängelse, säger experter till Pople.

Utöver tiden på rehab kommer hon även att utsättas för oannonserade drogtester under ett år. Lohan måste vara nykter och ren från droger till augusti 2011. Hon är dock tillåten att ta en rad receptbelagda mediciner.

Skandalstjärnan påbörjade sitt fängelsestraff den 20 juli och har under tiden bakom lås och bom fått besök av sin mamma Dina och syster Ali. Även hennes till- och från-flickvän Samantha Ronson har hälsat på i fängelset.

ARTIKELN HANDLAR OM