Erkänner misshandel – slipper fängelse

Sheen döms till rehab

NÖJE

Charlie Sheen har erkänt sig skyldig till misshandel av hustrun Brooke Mueller under parets bråk i julas.

Men skådespelaren slipper skaka galler, straffet blir 30 dagar på rehab i Malibu.

Foto: afp/getty
Slipper fängelse.

På juldagen förra året greps Charlie Sheen, 44, i Aspen, Colorado, misstänkt för att ha bundit fast sin fru Brooke Mueller, 32, i en säng och hållit en kniv mot hennes hals.

I natt erkände Sheen sig skyldig till en misshandelsförseele. I och med erkännandet och förlikningen med åklagarna slipper skådespelaren fängelse och två grövre åtalspunkter mot honom lades ned, skriver UsMagazine.com.

På frågan varför han går med på förlikningen svarade Sheen rätten:

– För att jag är skyldig, skriver People.

”Väldigt tacksam”

”Två och en halv män”-stjärnan dömdes till rehab i 30 dagar på centret Promises i Malibu. Han dömdes även till tre månaders villkorlig dom. Sheen måste också genomgå 36 timmar terapi för att kontrollera sin ilska, skriver New York Daily News.

– Jag är väldigt tacksam mot rätten och invånarna i Pitkin County. Jag ser fram emot att följa domstolens beslut, gå vidare med mitt liv och lägga detta bakom mig, säger Sheen i ett uttalande.

Rehabcentret Promises är det samma som Sheen ckeckade in på tidigare i år, efter bråket under julhelgen.

– Det här är en bra lösning för oss, säger skådespelarens advokat, Yale Galanter, enligt New York Daily News.

Spelar in ny säsong

Under tiden han ska genomgå behandling på rehab kommer Charlie Sheen att börja spela in nästa säsong av ”Två och en halv män”. Inspelningsstarten är planerad till tisdag.

Enligt TMZ.com kommer Sheen att få tillgodogöra sig ”tiden han spenderat” på rehabcentret, vilket enligt sajtens källa innebär att stjärnan kommer att checka in den 23 augusti och ommedelbart kunna lämna Promises.