Bullocks son hotas till livet

Polisen: Sandras barn är i extrem fara

1 av 2 | Foto: All Over Press
FBI ÄR INKOPPLAT Sandra Bullock har 15 livvakter och har tagit hjälp av exmaken Jesse James för att skydda sig och sitt barn. Nu har även FBI kopplats in på fallet.
NÖJE

HOLLYWOOD. Oscarsbelönade Sandra Bullock lever i skräck.

Fanatiska rasister och galna individer hotar att kidnappa och döda hennes lille son, Louis, sju månader.

Nu har FBI kopplats in på fallet.

Sandra Bullock är så skakad över hoten att hon har förvandlat sitt hem till rena fortet.

Bevakningen sköts av upp till 15 livvakter.

Hon har till och med försonats med exmaken Jesse James för att få hjälp att skydda Louis.

– Sandras barn är i extrem fara, säger en poliskälla i National Enquirer.

Bedömningen bygger bland annat på de hatmejl som riktats mot den 46-åriga skådespelerskans adoptivson.

”Han mår bättre som död”, heter det i ett mejl medan en annan person hotar att ”återföra honom dit han hör hemma”.

Jagas av stalker

Hoten började enligt en av hennes livvakter under den bittra brytningen med James. Det var då Bullock trädde fram med sin son, samtidigt som James anklagades för nazistsympatier.

– Sandra kritiserades av svarta som tvivlade på hennes känslor för bebisen. FBI har antytt att det finns flera radikala grupper som vill skada henne och barnet. En grupp som granskas är New black panther party, säger en av livvakterna i tidningen.

Förutom rasism lever Bullock i skräck för den 41-årige stalkern Thomas Weldon. För andra gången sedan 2003 har hon tvingas söka besöksförbud mot honom.

– Han är galen och kapabel till vad som helst – inklusive kidnappning. Vad han än planerade har stoppats, säger poliskällan.

Paranoid schizofreni

Weldon har tidigare vårdats för mentala störningar. Han lider av paranoid schizofreni och vägrar enligt rättegångsdokument som National Enquirer tagit del av att hålla sjukdomen i schack med mediciner.

Nyligen sökte han hjälp på en akutmottagning i Wyoming, där han klagade över sömnlöshet och nervositet. Han sa senare att han försökte träffa Bullock.

I en 57-sidig skrivelse till rätten redogör skådespelerskan för sin erfarenhet av Weldon.

Han ska ha skickat henne en rad mejl-, fax- och röstmeddelanden. I dem har han uppgett att han ”vill ha ett förhållande med henne”.

– Det faktum att han efter så många år fortfarande är fixerad vid Bullock och öppet medger att han försöker träffa henne är mycket alarmerande, säger Sam McCauley som utredde Bullocks mål mot Weldon 2003.

– Att hon skaffat barn bara ökar den potentiella faran.