Dags att Klick! a hem hetaste appen

Nu får du de bästa kändisnyheterna i din Ipad: Vi vill skapa en wow-känsla

1 av 2 | Foto: Foto: BÖRJE THURESSON
Ingen sport – bara att tanka hem Det kommer Klick!-redaktionen visar stolt upp sin nya Ipad-app. ”Jag tror att den kommer att bli lika hyllad som Aftonbladets sportapp”, säger utvecklingschef Marica Finnsiö.
NÖJE

Aftonbladet.se är Sveriges mest besökta sajt via Ipad.

Sedan tidigare finns hyllade sportbladetappen.

Nu kommer nästa nyhet: I morgon lanseras Klick! i Ipad.

– Vi har utvecklat appen tillsammans med läsarna. Den kommer att ge mycket mervärde till våra Ipadanvändare, säger Marica Finnsiö, utvecklingschef på Aftonbladet.

Aftonbladet.se är redan en succé i Ipad. Ingen annan sajt i Sverige har så många besök som Aftonbladet. Förra veckan hade sajten 237 180 besök. Sportbladetappen kom i december och har blivit hyllad av läsarna. I morgon kommer appen för Klick!.

– Läsarna får inte bara Klick! som den ser ut i magasinform. Appen tillför också mervärde och interaktivitet. Vårt mål har varit att skapa en wow-känsla, säger Marica Finnsiö.

Läsarna har sagt sitt

Appen har utvecklats i nära samarbete med trogna Klick!-läsare som fått komma med synpunkter under hela utvecklingsprocessen.

– De har lärt oss otroligt mycket och gett oss feedback på finesser som att man till exempel kan onlineshoppa direkt från Ipaden, dela med sig i sociala nätverk som Twitter och Facebook, titta på filmtrailers och bildspel, säger Marica Finnsiö.

Mycket av utvecklingen har gått ut på att få appen att likna pappersmagasinet i känslan, samtidigt som det har tillförts nya mervärden med interaktivitet.

– Vi har valt att skynda långsamt för att få en så bra produkt som möjligt. Nu är det upp till bevis, men jag tror att Klick!-appen kommer att bli lika hyllad som Aftonbladets sportapp, säger Marica Finnsiö.

Första numret gratis

Första numret av Klick!-appen för Ipad kommer att vara gratis. Men från och med nummer två kommer varje nummer att kosta 15 kronor och säljas på Apple appstore. Klick kommer ut varje fredag och kan då köpas online.

ARTIKELN HANDLAR OM