Ladda ner nya Klick!

Läs Sveriges största kändistidning i Ipad – med massor av häftigt bonusmaterial

1 av 4
Så gör du! Klicka för att förstora bilden.
NÖJE

Nu är det äntligen dags för Sveriges största kändistidning att växa sig ännu större. I dag lanseras Klick! på Ipad.

– Jag är otroligt stolt och nöjd över att Klick! nu tar steget in i framtiden, säger Anders Juhlin, redaktör för Klick!

När Klick! nu ges ut på den populära läsplattan är den fullproppad med material som inte finns i pappersversionen av magasinet. Förutom extra bilder, videomaterial, ljud och bonussidor, har läsaren bland annat möjlighet att dela innehållet med sina vänner på Facebook och shoppa sina modefynd direkt online.

– Vårt mål har varit att Klick! på Ipad ska vara en wow-upplevelse, säger Marica Finnsiö, utvecklingschef för mobila tjänster på Aftonbladet, och fortsätter:

– Det känns fantastiskt kul att vi är redo att komma ut nu. Vi har låtit utvecklingsarbetet få ta den tid som behövdes för att lansera en produkt som vi är nöjda med.

”Ska känna igen sig”

Ett utvecklingsteam har arbetat med appen i månader för att få alla bitar på plats. En av de viktigaste delarna har varit användarvänligheten. Målet har varit att göra Klick! så enkel att hantera att man aldrig behöver ha hållit i en Ipad för att förstå hur det fungerar.

– Något av det viktigaste för mig har varit att se till så att Klicks själ fortsätter leva även i padden. Läsarna måste känna igen sig och få samma goa känsla som när de läser papperstidningen, säger Anders Juhlin.

Till sin hjälp har utvecklarna haft en nära kontakt med ett antal Klick!-läsare som agerat testpiloter och provkört de olika delarna i appen och kommit med feedback om allt från användarvänlighet till funktion och innehåll.

Testpiloter

Marica Finnsiö är nöjd med samarbetet:

– Jag vill rikta ett stort tack till våra testpiloter som har varit ovärderliga i utvecklingsarbetet. Deras åsikter och input har hjälpt oss att göra Klick! i Ipad till en unik upplevelse.

Nu när Klick! finns i Ipad fortsätter utvecklingen mot andra läsplattor.

– Android är en viktig spelare som vi också behöver bli kompis med, säger Marica Finnsiö.

Vad är ni mest nöjda med?

– En av de bästa sakerna med Klick! i Ipad är att vi kan ge läsarna nya typer av innehåll, så som rörlig bild och ljud. Samtidigt öppnar denna digitala värld för en helt ny typ av läsarkontakt. Jag hoppas verkligen att läsarna tar chansen att höra av sig till oss med vad de tycker, så att vi kan fortsätta göra Klick! så som de vill ha den, säger Anders Juhlin.

Lena Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM