Rooney eller Noomi – vem vinner?

Vem ser mest ut som Lisbeth Salander egentligen?

Noomi Rapace som den första, svenska versionen av Lisbeth Salander och Rooney Mara som Lisbeth Salander.
NÖJE
Uppglammad Noomi och Rooney.

Från sockersöt prinsesslook till androgyn gothbrud. 25-åriga stjärnskottet Rooney Maras totala makeover inför rollen som Lisbeth Salander i ”The girl with the dragon tattoo” väcker universell uppmärksamhet och skjuter intresset för den redan hajpade filmen i höjden.

Den unga aktrisens dramatiska metamorfos bevisar att hon är beredd att gå långt för sin roll. För att komma i Lisbeth-karaktär blekte stjärnan ögonbrynen, klippte frisyren kort och ojämn och färgade håret nattsvart. Rooney passade även på att pierca läppar, ögonbryn, näsa, öron och bröstvårtor.

– Jag hade inte ens hål i öronen innan. De satte fyra hål i varje öra och det var det som gjorde mest ont, säger Rooney till W Magazine.

Stjärnan var inledningsvis tveksam till om hon skulle kunna bemästra rollen som ”goth-Pippi”.

– Innan jag läste boken trodde jag inte att jag skulle klara av det. Jag låste in mig på ett rum i en vecka och läste alla tre böckerna och bestämde mig för att jag verkligen ville bli Lisbeth, fortsätter hon.

Den efterlängtade Hollywoodremaken av ”Män som hatar kvinnor” signerad ”Fight club”-regissören David Fincher har premiär i slutet av året. Filmen bygger på Stieg Larssons succétrilogi som har sålt i 40 miljoner exemplar världen över.

FAKTA

Vem bär upp gothstilen bäst?

Josefin Öhman, 21, ordförande i Stockholms Gothsällskap:

Noomi. Hennes stil ser mer hemmafixad ut. Man skulle nästan kunna tro att det är hennes normala look. Rooney ser mer ut som att hon har blivit stylad gothigt för en modemagasinsfotografering. Det är mycket mer Hollywood över henne. Goth möter Top Model.

Joel Ågren

ARTIKELN HANDLAR OM