Eminem gav kadaver – till fattig familj

Foto: AP
GIVMILD I stället för att köra den döda hjorten till tippen valde Eminem att skänka bort den – till en fattig familj.
NÖJE

Den enes död, den andres bröd, tänkte rapparen Eminem pragmatiskt när en hjort trasslade in sig i hans stängsel. Det avlidna djuret blev mat åt en fattig familj.

Det var i onsdags natt som larmet gick på den tiofaldigt grammynominerade Eminems gård utanför Detroit, Michigan. Orsaken upptäcktes dock först morgonen därpå. En optimistisk hjort hade försökt ta sig in på ägorna genom att hoppa över järnstängslet till rappartistens hus, men fastnat, och dött av skadorna den ådrog sig.

Det makabra fyndet gjordes av Marshall ”Eminem” Mathers bror, Nate, morgonen därpå. När det kom till artistens kännedom vad som hänt anlitade han arbetare för att ta ner och frakta bort hjorten. Men inte till vilken tipp som helst. Processa köttet och ge det till en behövande familj, löd ordern.

Gav bort kadavret

Sagt och gjort. En okänd familj fick ta emot den minst sagt ovanliga välgörenheten.

Om den ökänt hårdhudade 38-åringen har mjuknat på gamla dagar eller bara hoppas på lite branschmässig goodwill förtäljer inte historien.

Hur som haver riskerar han inte att bli av med sin hårdkokta image i första taget. Enligt The Hollywood Reporter kommer Eminem, som 2002 prisades han för sin insats i ”8 mile”, att göra comeback som skådespelare i krimthrillern ”Random acts of violence” inom kort.

ARTIKELN HANDLAR OM