”Jersey Shore” flyttar till Italien

Men italo-amerikaner rasar mot beslutet: Vi kommer se ut som idioter och bimbos

Foto: MTV
Jersey Shore-gänget Ronnie, Vinny, J-Wwow, Sammi, Snooki, The Situation och Dj Pauly D.
NÖJE

MTV kommer göra en fjärde säsong av succéserien ”Jersey Shore”.

Och den här gången åker gänget utomlands.

Till Italien.

Premiären av ”Jersey Shores” tredje säsong hade över 8,45 miljoner tittare i USA. Det gör den till MTV:s mest sedda tv-serie någonsin.

Efter två säsonger i Jersey Shore och en säsong i Miami är det nu dags för gänget att bege sig utomlands. De ska få möta sina italienska rötter i förfädernas hemland.

– Europa kommer att ge en fräsch knorr på serien så att den fortsätter att nå nya höjder. Deltagarna ger sig av till födelseplatsen för den kultur de älskar och lever efter. Vi längtar efter att få se vad som kommer att komma ur det, skriver MTV-chefen Chris Linn i ett uttalande.

Det är ännu inte klart var i Italien de kommer spela in serien, men enligt New York Daily News väntas Vinny Guadagninos italienska släktingar bjuda gänget på middag vid ett tillfälle. Inspelningarna börjar i vår och säsong fyra ska ha premiär senare i år.

”Freak show”

Italienflytten får dock kritik av en italo-amerikansk intresseförening.

UNICO, som är en stark lobbygrupp, säger till sajten TMZ att de är extremt missnöjda med MTV:s beslut.

– Folk brukade gå till cirkusen för att få se en freak show – och det är så det här kommer att bli, säger de.

Organisationen har redan tidigare uppmanat till bojkott av ”Jersey Shore” eftersom de hävdar att den framställer amerikaner med italiensk bakgrund på ett fördomsfullt sätt.

– Det här kommer inte bara att skada italienare utan alla amerikaner... deras galna, förkastliga beteende kommer att göra att vi framställs som idioter och bimbos.

ARTIKELN HANDLAR OM