Drama när dottern kom till världen

Kräksjuk och uttorkad födde Karin Jihde dottern Amanda

Foto: Carolina Byrmo
Peter och Karin Jihde är nu föräldrar till en liten Amanda.
NÖJE

Förlossningen blev dramatisk för Peter och Karin Jihde. Kräksjukan satte i gång värkarbetet åtta dagar före utsatt datum. Den 19 januari föddes dottern Amanda under turbulenta omständigheter.

Efter att ha spytt under tolv timmar förstod Karin Jihde, 37, att de svåra värkarna inte skulle lägga sig. Utmattad och uttorkad begav sig hon och maken Peter Jihde, 39, till sjukhuset för att föda familjens tredje barn.

”Hade varken ätit eller druckit på nästan ett dygn – det kändes helt surrealistiskt att försöka andas sig igenom förlossningsvärkar och emellanåt slita åt sig en hink för att desperat-hulk-kräkas. Det var ingen kaxig Karin som låg i baksätet på väg till BB”, skrev Karin på sin blogg efteråt.

Med hjälp av dropp och smärtlindring klarade hon av förlossningen. Dottern Amanda kom ut frisk som en nötkärna.

”Sen var jag förstås en våt fläck och minns ingenting från kvällen mer än att jag kände den omtumlande lyckan av att ha en liten varm baby i min famn”, skriver hon på bloggen.

Den nya familjemedlemmen har rödbrunt hår, Peters haka och ­Karins mun och händer. Familjens 2-åriga dotter Alice slapp dramatiken och är, enligt Karin, glad över sitt nya syskon.

ARTIKELN HANDLAR OM