Fox vägrar göra hjärnoperation

Törs inte riskera att frun blir ensam med barnen

1 av 2 | Foto: Foto: AP
tänker på familjen Michael J Fox är svårt märkt av parkinsons sjukdom. Han säger ändå nej till läkarna som vill operera vänster hjärnhalva.
NÖJE

HOLLYWOOD. En ny hjärnoperation skulle kunna hjälpa Michael J Fox.

Men skådespelaren som lider av Parkinsons sjukdom vägrar.

– Han vill inte chansa på något som kan göra hans tillstånd värre än vad det är nu, säger en uppgiftslämnare.

I en tv-intervju med CNN uppgav Fox att han inte vill underkasta sig en andra operation förrän läkarna kan garantera bättre resultat.

Men närstående källor till den 49-årige stjärnan från filmserien ”Tillbaka till framtiden” uppger att det inte är hela sanningen.

Han uppges också vilja skydda den tid han har kvar var med sin fru, skådespelerskan Tracy Pollan, och parets fyra barn – Sam, 21, tvillingarna Schyuler och Aquinnah, 15, samt dottern Esme, 8.

Började skaka igen

– Michael vet att en ny operation skulle kunna innebära dramatiska förbättringar. Men han vet också att det finns en risk för att den kan göra honom svårt handikappad eller till och med kosta honom livet. Han vill inte ta risken att Tracy blir ensamstående med barnen.

Ända sedan 1991 har Fox slagits mot Parkinsons sjukdom.

1998 genomgick han en skalloperation i hjärnans högra sida. Den genomfördes för att reducera skakningarna i kroppens vänstra del.

Men det dröjde inte länge förrän höger del av hans kropp började skaka.

– Läkarna har sagt åt Michael att han borde operera vänstra hjärnhalvan. Men han vägrar.

– Han tycker inte att riskerna är värda det. Han är rädd att han inte ska kunna vara en aktiv del av familjens dagliga liv.

ARTIKELN HANDLAR OM