Posh knäckt av nya sexrykten

David försöker desperat att bevisa sin oskuld

Foto: Foto: AP
En lågmäld Victoria Beckham under visningen av hennes vår­kollektion i New York. Turbulensen kring makens nya eventuella otrohetsaffär har stulit fokus från hennes blomstrande designerkarriär.
NÖJE

Nya otrohetsanklagelser skakar paret Beckham.

Nu gör David allt för att bevisa sin oskuld — för den här gången behöver Victoria inte vara lika förlåtande.

Foto: Foto: AFTONBLADET BILD
Blir de senaste otrohetsryktena droppen som får bägaren att rinna över för Posh?

Vågskålen har tippat över.

Förra gången fotbollsstjärnan David Beckham anklagades för otrohet gjorde Victoria Beckham, 36, allt för att rädda äktenskapet.

Den här gången är det David Beckham som ursinnigt kämpar för att rädda situationen – och han är beredd att gå till domstol för att bevisa sin oskuld.

En enorm förödmjukelse

Det har gått mer än sex år sedan den förra otrohetsskandalen. Då gick David Beckhams assistent Rebecca Loos, 33, ut i tidningen News of the World och berättade om sin affär med fotbollsstjärnan.

Hela världen frossade i hennes smaskiga berättelse. David Beckham försökte förneka otroheten och kom med lama stämningshot, men det var få som trodde på hans oskuld.

För Victoria Beckham var otrohetsavslöjandet en enorm förödmjukelse. Inte nog med att makens svek skreks ut på varenda löpsedel, Posh beskylldes dessutom för att vara en stel, osexig pinne som inte kunde tillfredställa sin man.

”Ingen sa att det skulle vara lätt”

Den offentliga förnedringen var total – men trots det valde hon att stanna kvar vid makens sida. Hon bet ihop, höll masken, visade upp ett krampaktigt leende utåt och gick vidare.

– Jag tänker inte ljuga. Det var en extremt jobbig tid. Men ingen sa att äktenskap skulle vara lätt, sa Victoria Beckham om skandalen till tidningen W några år senare.

Räddade sitt varumärke

Victoria Beckham hade starka skäl att agera som hon gjorde. Genom att stanna kvar räddade hon inte bara äktenskapet utan även deras gemensamma varumärke.

Victoria Beckham var en del av världens mest kända par – Posh och Becks – men ensam var hon ingenting. Ensam var hon den sura tjejen i Spice Girls, som precis gett upp sin floppande solokarriär för att vara fotbollsfru på heltid.

Lyxprostituerad

Nu skakas paret återigen av otrohetsanklagelser. En lyxprostituerad vid Namn Irma Nici, 26, har talat ut i tidningen In Touch. Hon påstår att David Beckham betalade nära 70 000 kronor för att ha oskyddat sex med henne och ytterligare en prostituerad på hotell Le Parker Meridien i New York i augusti 2007.

Den historien får stöd av kända Manhattan-hallicken Kristin Davies – vars avslöjanden tidigare fått politiker på fall. En månad senare ska Irma Nici och David Beckham ha träffats igen i London. Han ska då ha varit ledsen och upprörd och betalat henne cirka 34? 000 kronor för tröstsex.

Beckham inte ensam

Anklagelserna kommer i en tid då hela den brittiska fotbollsvärlden skakas av otrohets- och prostitutionsavslöjanden.

John Terry, 29, Ashley Cole, 29, Peter Crouch, 29, och Wayne Rooney, 25, har alla fått sina fiskar varma. Och de fyra ska, enligt tidningen Grazia, bara vara toppen av isberget.

Sker helt öppet

En professionell fotbollsspelare avslöjar för tidningen att otrohet är så vanligt inom den grabbiga fotbollskulturen att det sker helt öppet. Många spelare anser att sex med prostituerade inte ens räknas.

– Jag känner till minst ett halvt dussin kända namn som använt lyxprostituerade i flera år, för de tror att det är lättare att hålla hemligt. Även om det låter löjligt så tycker de här killarna inte ens att de är otrogna. De har pengar så det räcker och ser det som att de helt enkelt betalar för en service, säger han till Grazia.

David stämmer tidningen

Nu gör David Beckham allt för att bevisa att han inte är en av de sexköpande spelarna. Till skillnad från Rebecca Loos-affären för sex år sedan har han nu gjort allvar av sitt hot om att stämma.

I sin stämningsansökan kräver han Irma Nici, tidningen In Touch och redaktören Michelle Lee på hela 170 miljoner kronor.

I det nio sidor långa dokumentet står att läsa: ”De ärekränkande påståendena har utsatt honom för hat, förakt, åtlöje och förtal eftersom de ger en osann bild av Beckham som en otrogen make som riskerar sin frus hälsa genom att ha sex med prostituerade.”

”Stor mental ångest”

Irma Nicis påståenden har enligt stämningen orsakat honom ”stor mental ångest och känslomässigt lidande” och ”haft en skadlig effekt på hans professionella liv som idrottsman, affischnamn och tales­person för välgörenhet”.

David Beckham har tagit fram det tunga artilleriet. Han är beredd att få sitt sexliv granskat i domstol inför en jury för att bevisa att Irma Nici ljuger.

Men vem är det som han så ursinnigt vill bevisa sin oskuld för? Omvärlden har redan tagit ställning för fotbollsstjärnan, och mot den prostituerade. Medierna har utmålat Irma Nici som en pengahungrande, lögnaktig slampa som försöker smutskasta den stora idrottshjälten.

Gick till attack mot ett fan

Kanske är han rädd för att gå samma öde till mötes som fotbollskollegan Ashley Cole, vars fru Cheryl, 27, nyligen lämnade honom efter avslöjanden att han varit otrogen – igen.

Stressen över de nya anklagelserna syntes tydligt efter en match nyligen. Den uppjagade fotbollsstjärnan gick till aggressiv attack mot ett av sina egna fans.

Mannen ropade ”Sluta gå till prostituerade!” när Beckham var på väg mot omklädningsrummet. Fotbollsstjärnan reagerade direkt och stegade hotfullt fram mot supportern och skrek ”Kan du säga det igen? Säg det direkt till mitt ansikte!”.

Historien tär på Posh

För Victoria Beckham har Irma Nicis berättelse rivit upp gamla sår.

– Hon upplever det som om alla pratar om henne och viskar bakom hennes rygg. Hon växlar mellan raserianfall och att känna sig förödmjukad, säger en källa nära Posh till tidningen The Sun.

Har skapat sig ett eget namn

Och skulle Victoria Beckham hysa minsta tvivel om makens trohet så är situationen mellan dem en helt annan än för sex år sedan.

Hon har lyckats skapa sig ett eget namn i modevärlden – som inte alls är beroende av varumärket Posh och Becks. Hennes designkarriär har på bara ett par säsonger gått från lovande till succé­artad. Samtidigt som David Beckhams fotbollskarriär snart har nått sitt bäst före-datum.

Visst är det fortfarande han som står för merparten av parets inkomster, men det är hennes designer­bana som har fram­tiden för sig. I dag skulle hon klara sig utmärkt på egna ben – om än med ett krossat hjärta.

FAKTA

DET HÄR ÄR VICTORIA BECKHAM

Ålder: 36 år. Yrke: Designer. Familj: Maken David Beckham, 35, sönerna Brooklyn, 11, Romeo, 8, och Cruz, 5. Aktuell: Med en ny kollektion klänningar och handväskor och som en av de nominerade till British Fashion Awards.

FOTBOLLSSTJÄRNORNAS OTROHETSSKANDALER:

Köpte sex när hustrun var gravid

Wayne Rooney, 25

Var otrogen mot sin fru Coleen, 24, med prostituerade första gången 2004. Bad då om ursäkt och förklarade det med att han varit ung och dum.

Nu, sex år äldre men uppenbarligen inte visare, har han återigen blivit uthängd som torsk. I tidningen News of the World avslöjar den 21-åriga prostituerade Jenny Thompson att hon haft sex med Wayne Rooney hela sju gånger under tiden då Coleen var gravid med deras första barn.

Trots det verkar det som om Coleen Rooney återigen kommer att förlåta sin make.

Blev avsatt som lagkapten

John Terry, 29

Hade 2009 en fyra månader lång affär med 30-årige lagkamraten Wayne Bridges flickvän Vanessa Perroncel, 33. Det hela avslöjades i början av 2010 och John Terry blev avsatt som lagkapten för det engelska landslaget. Efter avslöjandet ryktades det att hans fru Toni, 28, fått nog och ville skiljas, men paret återförenades och sågs strax därefter på en romantisk semester tillsammans.

Nu planerar de bröllop

Peter Crouch, 29

Anklagades för ett par månader sedan för att ha varit otrogen mot fästmön Abigail Clancy, 24, med en blott 19-årig prostituerad. Abigail tog av sig sin förlovningsring och uppgavs vara helt vansinnig. Strax därefter kom det fram att hon är gravid med parets första barn.

Hon förlät honom och de planerar bröllop nästa år.

Affärerna ledde till skilsmässa

Ashley Cole, 29

För två år sedan anklagades Ashley Cole för otrohet mot sin fru Cheryl, 27, med tre olika tjejer. Paret var nära att separera redan då men lyckades rädda förhållandet.

I våras trädde ytterligare ett antal tjejer fram och berättade om sina affärer med fotbollsstjärnan. Cheryl Cole fick nog och begärde skilsmässa. Den gick igenom i början av september.

ARTIKELN HANDLAR OM