Katie är redo att bryta kontraktet

NÖJE

Han lovade att göra henne till en superstjärna — i gengäld skulle hon ge honom ett barn till.

Nu ryktas det om att äktenskapskontraktet står på spel.

Foto: Foto: BULLS
Det ryktas att relationen mellan Tom Cruise och Katie Holmes endast är en affärsöverenskommelse. Nu börjar Katie tröttna på det kärlekslösa förhållandet och vill bryta kontraktet.

Ständiga bråk och skilda sovrum – efter alla krisrapporter kring paret Holmes-Cruise är det lätt att undra: Varför skiljer de sig inte?

Den 18 november är det fyra år sedan Katie Holmes, 31, och Tom Cruise, 48, lovade att älska varandra i nöd och lust. Men ska man tro ens en bråkdel av allt som har skrivits och sagts om paret har de senaste fyra åren bestått av en stor del nöd, medan lusten varit minimal.

Det har spekulerats mycket kring varför de fortfarande håller ihop – är det för dottern Suris skull, för livsstilen och imagen, eller för att de helt enkelt älskar varandra trots alla svårigheter?

100 sidor långt kontrakt

En av de vanligaste teorierna är att paret binds samman av mycket mer än de romantiska löften de avgav under sitt spektakulära italienska slottsbröllop.

Enligt tidningen Star finns det ett 100 sidor långt äktenskapskontrakt som dikterar villkoren för hela deras förhållande.

Från hur länge de måste hålla ihop till hur mycket fickpengar Katie Holmes får att shoppa kläder för per år och hur stor bonus hon får för att öppet stödja makens religion scientologin.

Tog hjälp av advokat

Förra året skrevs det på flera håll att paret höll på att omförhandla sitt kontrakt.

Enligt tidningen Woman’s Day tog Katie Holmes hjälp av sin pappa Martin Holmes som är advokat för att bland annat öka sin shoppingkassa från fem miljoner kronor per år till över 13 miljoner.

37 miljoner för ett syskon

Enligt tidningen Famous ska Tom Cruise ha erbjudit henne knappt 37 miljoner kronor om hon gav honom ett till barn.

Men Katie Holmes ska ha krävt hela 73 miljoner för ett andra barn, och 37 om hon försökte och misslyckades.

Avtalet stannade enligt Star på drygt 64 miljoner och en bonus på 13 miljoner om hon blev gravid före 2011.

Katie Holmes ska enligt Woman’s Day även ha krävt en roll i den nya ”Mission impossible”-filmen.

”Tom fräste till Katie”

Men nu – ett år senare – har varken hennes löfte om att bli gravid eller hans löfte om en roll i filmen infriats.

Katie Holmes sa nyligen i en intervju i tidningen Marie Claire att hon vill vänta minst ett par år innan hon ger Suri, 4, ett syskon.

Och Tom Cruise är redan mitt uppe i inspelningen av ”MI4” – utan Katie Holmes på rollistan.

Våldsamt bråk

När skådespelerskan hälsade på sin make under inspelningen i Prag nyligen ska paret enligt Star ha haft ännu ett av sina våldsamma bråk.

– Tom anklagade ilsket Katie för att bryta mot deras äktenskapskontrakt, eftersom hon inte ens vill försöka skaffa ett andra barn. Hon sa till Tom att han var den som brutit kontraktet eftersom han inte gav henne någon roll i filmen. Och han fräste tillbaka att hon inte är tillräckligt bra! Hon blev så upprörd att hon sprang ut från hotellet och gick runt på gatorna i Prag för att lugna ner sig, säger en källa till Star.

Vill ta sig ur äktenskapet

När de gifte sig ska Tom Cruise enligt Star ha lovat Katie Holmes en snabb genväg till Hollywoods topproller, men i stället för Oscarsnomineringar och kassasuccéer har hon fått nöja sig med tv-serier, Broadwaypjäser och medelmåttiga romkoms.

Och nu är Katie Holmes enligt tidningen så trött på att det stora karriärlyftet aldrig kommer, samtidigt som relationen till maken blir alltmer spänd, att hon börjat se över sina möjligheter att ta sig ur äktenskapet.

– Hon kan inte bara lämna honom eftersom hon skrivit på kontraktet, och det gäller fram till 2012. Men hon har pratat med sin pappa om vad hon har för alternativ. Hon kan inte fortsätta leva så här, säger en källa nära paret till Star.

En affärsöverenskommelse

Det är inte första gången som det insinueras att relationen mellan Tom Cruise och Katie Holmes är mer av en affärsöverenskommelse än het passion.

Den avhoppade scientologen Marc Headley avslöjade i tidningen News of the World att kyrkan ordnade auditions för att hitta en fru till Tom Cruise, och det har länge gått rykten om att stjärnan är gay, något som han dementerat.

Bodde på olika våningar

En källa i Star menar att deras offentliga kärleksförklaringar varit ett spel för gallerierna redan från början:

– Till och med när de var ute på sina första romantiska dejter i Rom bodde de på olika våningar på hotellet.

ARTIKELN HANDLAR OM