”Min kille är lång – som du”

Kate Bosworth pratar för första gången om sin romans med Alexander Skarsgård

Får en vecka med Alex Kate Bosworth säger att hennes pojkvän Alexander Skarsgård har börjat spela in ”True blood” igen. Paret har varsin framgångsrik karriär och får anstränga sig för att kunna träffas. ”Nu har vi en vecka, tio dagar tillsammans”, säger hon.
NÖJE

HOLLYWOOD. Alexander Skarsgård och Kate Bosworth har dejtat sedan förra sommaren.

Hittills har ingen av dem ens velat bekräfta romansen.

Men för Nöjesbladet bryter Bosworth tystnaden.

– Jag är lyckligare än jag någonsin har varit, säger hon när vi träffas i Beverly Hills.

Bosworth är mitt uppe i lanseringen av ”The warrior’s way”. Hon spelar den kvinnliga huvudrollen mot sydkoreanen Dong-gun Jang. I rollistan återfinns också Danny Huston och Geoffrey Rush.

Men efter de inledande fraserna om kampsport och blåmärken övergår samtalet till hennes relation och intryck av Sverige.

– Jag har varit där tre gånger nu. Första gången var på nyår för ungefär fem år sedan. Det var fruktansvärt kallt och landskapet var helt täckt av snö. För mig var det helt magiskt.

Då var hon tillsammans med Orlando Bloom, som hade lärt känna Alexanders pappa, Stellan Skarsgård, på inspelningen av ”Pirates of the Caribbean”.

”Sverige ett sagoland”

– Jag var bara där en kort tid och jag vet att folk blir deppiga av vädret. Men det var verkligen vackert och jag är glad att jag fick se den tiden på året. De andra gångerna jag var där var i maj och nyligen tillbringade jag hela augusti där.

Det har gett mersmak.

– Nu låter jag säkert väldigt amerikansk men det känns som ett sagoland för mig. I somras reste jag runt i hela landet. Jag bodde i olika hus ute på landsbygden, såg olika aspekter av Sverige.

”Gillar att dricka”

Hon och Alexander var bland annat på musikfestivalen Way out west tillsammans med hans kompisar Fares Fares, Anders ”Moneybrother” Wendin och Joel Kinnaman.

– Jag cyklade längs kusten och kände mig helt avskärmad från allt det som jag vanligtvis stör mig på i livet. Jag älskar verkligen det landet. Det känns som om jag passar in där (skratt).

Något annat som slog dig när du var där?

Bosworth ler.

– Det är ett land där man gillar att dricka, eller hur?

Eh... Det är inget som jag vet något om.

– (Skratt) Det är jag säker på att du inte gör.

Efter pratstunden, när vi en bild tillsammans, säger hon:

– Oj, du är lång. Precis som min kille.

Hur mår Alex?

– Bara bra. Han har börjat spela in ”True blood” igen.

Hinner ni träffas något?

– Det är det som är problemet. Men nu har vi en vecka, tio dagar tillsammans. Det är så skönt.

ARTIKELN HANDLAR OM