Emma Watson om skandalbilderna

NÖJE

LONDON ”Harry Potter”-premiären störs av en porrskandal.

För Klick! öppnar Emma Watson upp sig om de påstådda nakenbilderna:

— Jag hoppades att ingen skulle tro att de var på riktigt, säger hon.

Emma Watson, 20, flydde över Atlanten för att komma undan från den värsta ”Harry Potter”-hysterin. Det fanns en självklar anledning för den unga stjärnan att välja ett amerikanskt universitet.

– Jag ville få vara mer anonym, konstaterar hon när Klick! träffar henne i London.

Vill ses som vem som helst

Hon berättar om hur hon föll i tårar första dagen på Brown University på Rhode Island när hennes nya studiekamrater kom fram och bad om autografer. Men sedan dess blir hon betraktad som vems om helst.

– Första veckorna var det en del snack om att jag gick på Brown, men när man ser någon varje dag så försvinner liksom magin ur det hela, säger hon.

Men Emma Watson har även tvingats möta kändislivets baksidor i USA. För några veckor började fejkade bilder spridas på universitetsområdet. Bilderna påstods vara smygtagna bilder som visar Emma topless på väg ut ur badet. Snart hade de spridits över världen via internet.

”De ser inte så äkta ut”

Förra fredagen var det världspremiär för ”Harry Potter och ­dödsrelikerna del 1” och Emma Watson gör allt för att bilderna inte ska påverka hur filmen tas emot av fansen.

När Klick! som enda svenska tidning får sätta sig ned för en pratstund med den unga stjärnan öppnar hon upp sig om de påstådda nakenbilderna:

– När jag fick se dem så hoppades jag bara att ingen skulle tro att de var på riktigt, säger hon och fortsätter:

– Jag menar, de ser ju inte så äkta ut.

Blir du ledsen eller besviken när något sånt händer?

– Jag har på något sätt vant mig. Mitt huvud har placerats på nakna personers kroppar sen jag började med allt det här. Det är en del av den mörkare sidan av det jag gör.

Emma suckar när hon säger det.

Ser du det som något oundvikligt?

– Man måste bli lite härdad mot sånt. Det kommer med jobbet, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM