Kim räddade rådjuret från att drunkna

NÖJE

...”Made in Sweden”-Kim, 28, som räddade ett rådjur från att drunkna

i torsdags.

En riktig hjälte När polisen svek grep Kim Fransson in och räddade rådjuret från en säker död.

– Ja, det stämmer. Jag var ute och gick med min hund förbi kanalen i Trollhättan, när jag såg två öron som stack fram under isen. När jag kom närmare såg jag att det var ett rådjur som låg i vattnet och inte kunde ta sig upp. Jag ringde polisen men de sa att ”naturen får ha sin gång”. Då kom en isbrytare och var på väg att köra över rådjuret, så jag sprang ner på kajen och lyckades vinka till mig båten. Då åkte

den ut till rådjuret och lyckades hissa upp det med sin lyftkran. Sen lämnade de över rådjuret till mig. Det huttrade och frös och jag tänkte ”vad fan ska jag göra nu”? Jag la ner henne på marken och la jackan över henne. Sen fick jag hjälp av en viltvårdare som tog med mig ut till en bondgård. Vi la henne i en spilta och försökte få i henne vätskeersättning. Vi masserade henne för att få i gång blodcirkulationen. Sist jag hörde något verkade hon må bra.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det ska bli varmare.

FAKTA

Namn: Kim Fransson. Ålder: 28. Bor: Trollhättan. Yrke: Artist och låtskrivare. Familj: Fru och två hundar. Inkomst: 269 318 kronor (taxeringsår 2010). Aktuell: Spelar in sitt andra album just nu. Planerar att släppa det under våren/sommaren 2011.

Bråkade med Laila Bagge

”Made in Sweden” sändes i TV4 och gick ut på att Laila Bagge, Anders Bagge och Andreas Carlsson skulle göra deltagarna till stjärnor. Kim Fransson var med i första säsongen, efteråt gick han ut och varnade andra artister för att jobba med trion och kallade Laila Bagge för ”världens sämsta manager”.

ARTIKELN HANDLAR OM