”De hade sex på riktigt”

Foto: AP
Titta inte nu... Donald Sutherland och Julie Christe uppges ha haft en affär under inspelningen av klassikern ”Rösten från andra sidan” – och ska ha haft sex framför rullande kameror.
NÖJE

När den släpptes 1973 väckte ”Rösten från andra sidan” starka reaktioner för sin vågade sexscen.

30 år senare är det dags för samma scen att chocka igen.

Den psykologiska thrillern (engelsk titel ”Don't Look Now”) med Donald Sutherland och Julie Christie har i efterhand hyllats som en modern klassiker. Men redan innan filmen släpptes väckte den ramaskri när uppgifter om en vågad sexscen mellan stjärnorna läckte ut. I England blev filmen X-klassad, något som vanligtvis bara sker porrfilmer.

Sedan dess har det ryktats att de två stjärnorna hade en affär med varandra under inspelningen, och att de i själva verket har sex på riktigt i den beryktade scenen. Julie Christies dåvarande pojkvän, filmstjärnan och regissören Warren Beatty, ska ha försökt få hela scenen bortklippt från filmen.

Nu påstår Peter Bart, tidigare filmbolagsboss på Paramount, i en bok att han var på inspelningen och själv kunde se att de faktiskt hade sex på riktigt. Men Donald Sutherland förnekar fortfarande hela historien.

– Inget är sant. Inte att vi hade sex. Inte att han var där och såg det, säger den 75-årige skådespelaren till Daily News.