Härvan kring Arnold växer

Foto: AP
1,3 miljarder kronor – så mycket kan en skilsmässa kosta Arnold Schwarzenegger.
NÖJE

Ett utomäktenskapligt barn med familjens hembiträde fick den förre Kalifornienguvernörens äktenskap på fall.

Nu snurrar skandalkarusellen runt Arnold Schwarzenegger vidare.

Han anklagas för fler kvinnoaffärer, ett kärleksnäste på kontoret och fler okända barn.

”I’ll be back”, sa den muskulöse roboten i mörka solglasögon och tittade in i kameran. Men nu tycks ”The Terminator” vara terminerad. Förra veckan briserade bomben. Den forne guvernören Arnold Schwarzenegger, 63, har dumpats av frun journalisten Maria Shriver, 55, efter att det kommit fram att han avlat ett utomäktenskapligt barn. Och otrohetshärvan verkar bara fortsätta växa.

– Jag har hört talas om två barn till, säger ”Dr. Quinn”-skådespelerskan Jane Seymour till CNN.

Jane har umgåtts i samma kretsar som Arnold och Maria i flera år och var inte alls chockad när nyheten kom ut.

 
– Vad jag förstår så kommer det att avslöjas mycket mer snart, menar hon.

En som påstår sig ha haft en affär med muskelknutten är den före detta barnskådisen Gigi Goyette. Till tidningen Daily Mirror säger hon att hon och Arnold hade sex på ett hotellrum samtidigt som Maria var i ett annat rum, på samma våning. Arnolds kontor i Santa Monica pekas också ut som ett kärleksnäste – där han har lägrat kvinna efter kvinna.

Betalade underhåll

Men det var alltså 50-åriga hushållerskan Mildred Baena som till sist fick äktenskapet att gå i kras. Mildred födde Arnolds son 1997, bara fem dagar efter att Christopher fötts – den yngsta av Schwarzeneggers fyra barn med frun. Arnold och Maria gladdes åt deras hushållerskas samtida graviditet och gav henne och det kommande barnet flera gåvor, skriver Daily Mail. Ett par år efter födseln avslöjade Mildred för Arnold att han var far till hennes son. Arnold gick då med på att betala underhåll, men hemlighöll det för sin familj.

Rapporterna om hur sanningen till sist kom fram går isär. Vissa påstår att det var Arnold själv som berättade i ett sista försök att rädda äktenskapet. Andra skriver att det var Maria som konfronterade hushållerskan eftersom hon misstänkte att något var fel. Under den dramatiska konfrontationen ska det då ha brustit för Mildred och hon erkände sanningen om hennes 13-åring.

Hur det än gick till så verkar Maria långtifrån ha förlåtit Arnold. Enligt flera medier har hon anlitat den vassaste skilsmässoadvokaten i Hollywood, Laura Wasser, som har haft hand om skilsmässor där stjärnor som Britney Spears, Angelina Jolie och Christina Aguilera varit involverade.

Bytte efternamn

Familjen har bett om att lämnas i fred under den svåra tiden. Men Maria och Arnolds 17-årige son Patrick tog ett klart ställningstagande när han nyligen bytte efternamn från Schwarzenegger till Shriver på sin Twitter.

Arnold lämnade jobbet som guvernör i januari och skulle egentligen snart ha gjort comeback som skådespelare. Men alla sådana planer har tills vidare lagts på is, inklusive återkomsten i nya ”Terminator”-filmen.

FAKTA

FAMILJEN:

Arnold Schwarzenegger och Maria Shriver gifte sig 1986. De har fyra barn tillsammans, Katherine, 21, Christina, 19, Patrick, 17 och Christopher, 13. Arnold avgick i januari i år som guvernör i Kalifornien efter sju år.
 

ÄLSKARINNAN:

Mildred Baena, 50, jobbade som hushållerska hos familjen Schwarzenegger-Shriver i totalt 20 år. Hon slutade i januari i år.

Hon bor i en fyrarumsvilla med pool utanför Los Angeles tillsammans med hennes och Arnolds son och hennes tre andra barn.

Mildred och Arnold ska enligt sajten TMZ ha haft oskyddat sex flera gånger under dagtid i familjens hem. Affären ska framför allt ha pågått under slutet av 90-talet.

Arnold ska ha spenderat en förmögenhet på sitt hemliga kärleksbarn och sin älskarinna. Han bekostade en stor fest för henne, sonen och deras vänner. På plats fanns då Schwarzeneggers egen familj, skriver TMZ.

Enligt samma sajt ska hushållerskan ha avgudat Maria Shriver och bland annat prövat hennes kläder och sagt att hennes önskan var att bli som älskarens fru.

Hushållerskan ska under graviditeten med Arnolds son ha varit gift, men skilde sig bara tre veckor efter födseln. Exmannen ska ha trott att han var far till sonen. Sonen ska inte heller ha haft någon aning om Arnold, skriver flera amerikanska tidningar.

ARTIKELN HANDLAR OM