Princes udda krav: Se mig inte i ögonen

Stjärnan ville slippa gå 25 meter – krävde en limousine

divalater Här uppträder Prince på Hop Farm-festivalen i Kent i England. Inför sin spelning hade den stora stjärnan en diger kravlista.
NÖJE

LONDON. Way Out West får förbereda sig på divalater när Prince kommer till Göteborg.

Under en festivalspelning i England krävde han limousine från logen till scenen – en sträcka på 25 meter.

Tidningen The Sun avslöjar stjärnans märkliga krav.

Mariah Carey och Whitney Houston brukar vara omskrivna för sina divafasoner, men nu visar Prince, 53, att han kan sållas till samma exklusiva skara av krånglig Hollywood-elit.

Inför hans framträdande på Hop Farm-festivalen i Kent i sydöstra England förra helgen tvingades scentekniker bygga om hans loge tre gånger. Prince hade på förhand lämnat in specialkrav med exakta mått för sitt omklädningsrum och när byggarna inte fick till det på centimetern blev de tvungna att bygga om, skriver The Sun.

Matchande loge

Logen målades lila och fylldes, enligt stjärnans instruktioner, med matchande möbler inklusive stolar, bord och väggbonader.

När det var dags att inta scenen hade Prince dessutom begärt limousine-skjuts mellan logen och scenen, en sträcka på 25 meter.

Ville ha en syrgasbar

Men det verkar som att Prince dessutom försäkrat sig om att ingen av scenarbetarna skulle blänga ilskt på honom. Bland kraven fanns också ett förbud att se honom i ögonen.

Det är inte första gången ”Purple rain”-sångaren visar sina divalater. Inför konserter i London 2007 krävde han bland annat en syrgasbar, en godisautomat fylld med endast svarta M&M-chokladgodisar och ett nybyggt hus byggt intill O2-arenan där han framträdde.

Om Way Out Wests personal råkar ut för liknande krav återstår att se när Prince intar Göteborgsfestivalen i augusti.