”Jag var helt våt av blod”

Michael Fassbender om bråket med dörrvakten

Foto: Foto: AP
Ful i munnen ”Fuck är mitt favoritsvärord. Det är nog ett av mina favoritord i det engelska språket över huvud taget. Det är väldigt beskrivande, det kan ta så många olika former, det är väldigt mångfasetterat”, säger ”X Men”-stjärnan Michael Fassbender till Nöjesbladet.
NÖJE

LONDON. På vita duken syns Michael Fassbender ofta i brutala roller.

Men även privat lyckas han hamna i slagsmål.

– Jag var helt våt i ansiktet av blod, säger han.

Som Magneto i ”X Men: First class”.

I ”X Men: First class” som går på bio just nu, spelar han Magneto, mutanten som är en levande magnet. I Ridley Scotts kommande ”Alien”-film ”Prometheus” har han också en stor roll mot Noomi Rapace.

Råkat ut för dörrvakt

Men på bioduken är det oftast översminkat, det otäcka ärret på hakan. Det syns desto tydligare när Nöjesbladet träffar honom privat.

Har du varit i knytnävsslagsmål?

– Jag råkade ut för en dörrvakt i Edinburgh.

Han skrattar när han säger det, men det låter inte så roligt.

Skulle på nattklubb

– Jag spelade i en teaterföreställning och första kvällen när jag kom till Edinburgh efter att ha stått på scenen så bestämde jag mig för att gå på nattklubb. Men dörrvakten hade bestämt sig för något helt annat. Så var det.

Skådespelaren berättar att han inte kommer ihåg så mycket av själva slagsmålet.

– Jag minns att jag ena sekunden stod här och sen i nästa stod jag där borta och undrade hur jag hamnat där och varför jag var helt våt i ansiktet tills jag insåg att det var blod. Hans version är säkert att jag förtjänade det så klart. Det kanske jag gjorde.

Incidenten inträffade sent en natt men han kom inte till sjukhuset förrän morgonen efter.

– Då var det redan för sent att sy så de limmade det i stället.

FAKTA

Slog igenom i tv-succén ”Band of brothers”

Namn: Michael Fassbender. Ålder: 34. Yrke: Skådespelare. Bakgrund: Slog igenom med tv-serien ”Band of brothers”, spelat i Quentin Tarantinos ”Inglourious basterds” och Zack Snyders ”300”. Aktuell: Som Magneto i ”X Men: First class” som går på bio just nu. I juni nästa år kommer Ridley Scotts nya ”Alien”-film ”Prometheus” där han spelar mot Noomi Rapace.