Persbrandt sålde sin lyxvilla – i hemlighet

Filmstjärnan gör ett miljonklipp – nu äger bankdirektör drömhuset

VINST PÅ 2,1 MILJ Nu har Mikael Persbrandt sålt lyxhuset på 256 kvadratmeter i exklusiva Saltsjöbaden utanför Stockholm. Stjärnan är aktuell för nya storfilmerna ”The hobbit” och kommer att vistas mycket utomlands framöver.
NÖJE

Här är Mikael Persbrandts superinvestering.

Efter bara 16 månader säljer han sin lyxvilla – och gör en vinst på drygt två miljoner.

I största hemlighet har Mikael Persbrandt sålt sitt hem i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

Huset på Knut Wallenbergs väg är från 60-talet och mycket spektakulärt. Det ritades av arkitekten Henry Haubro-Nielsen och husets unika interiör har bland annat dokumenterats av Stockholms Länsmuseum.

Huset på 256 kvadratmeter beskrevs av mäklaren när Mikael köpte det som en ”dröm för den design- och arkitekturintresserade”.

Det har många specialbyggda detaljer.

Affär via kontakter

Mikael Persbrandt köpte huset i mars 2010 för 9,2 miljoner. Efter en del renoveringar har han nu sålt huset för 11,3 miljoner. En vinst på 2,1 miljoner kronor. Köparen är en 40-årig bankdirektör och hans sambo.

Huset låg aldrig ute på den öppna marknaden utan såldes via kontakter.

I går registrerades affären hos Lantmäteriet.

Ska vara mycket utomlands

Enligt köpehandlingarna var Mikael Persbrandt inte själv närvarande vid affären utan lät sin fastighetsmäklare skriva under avtalet med fullmakt.

– Bjurfors policy är att inte kommentera våra klienters förehavanden, säger ansvarige fastighetsmäklaren Thor-Ingemar Ehn.

De nya ägarna har nu fått tillträde till huset.

Enligt uppgift till Aftonbladet är en av anledningarna till försäljningen att Mikael kommer tillbringa mycket tid utomlands den kommande tiden.

Har inte köpt något nytt

Enligt fastighetsregistret har Mikael Persbrandt, 47, ännu inte investerat i någon ny bostad. Han har heller inte registrerat någon ny hemadress hos Skatteverket.

Det är oklart om försäljningen nu innebär att han planerar att flytta in hos sin särbo Sanna Lundell, 32. Tillsammans har de barnen Lo, 1,5 och Igor, 5.

Är på semester

Via sitt bolag Cambo Productions AB äger Mikael Persbrandt sedan tidigare ett fritidshus i fiskeläget Ygne på Gotland värt 4,5 miljoner.

Enligt Sanna Lundells blogg är de just nu på semester med barnen i fritidshuset.

Nöjesbladet sökte i går paret för en kommentar.