Återförenade – för sin son

Arnold och hans fru vakar vid svårt skadade Christophers sida

Arnold Schwarzenegger och sonen Christopher.
NÖJE

HOLLYWOOD. Arnold Schwarzen­egger och Maria Shriver ligger i skilsmässa.

Men den svåra surfing­olycka som deras 13-årige son Christopher drabbats av återförenar dem.

Tillsammans vakar de på över honom på det Los Angelessjukhus där han vårdats på intensiven.

– De har varit där i flera dagar, säger en källa till Tmz. Olyckan inträffade i Malibu i Kalifornien förra söndagen. Maria hade då skjutsat sin son till stranden för att han skulle få surfa.

Men leken på en buggyboard slutade i tragedi. En våg träffade Christopher med sådan kraft att hans ena lunga punkterades, att han bröt ben och revben. Sedan dess har tillståndet för honom varit kritiskt.

Men i går rapporterades det att han är på bättringsvägen och att hans föräldrar räknar med att han ska bli helt återställd.

– Christopher är en tuff ­liten pojke, säger Schwarzen­egger och Shriver.

”Starkaste unge”

Också 13-åringens syskon uttalade sig om de goda nyheterna.

– Tack alla för er oro och omtankar om min lillebror. Han är en tuff liten kille som är på bättringsvägen, skrev Katherine på twitter.

Hennes bror Patrick ­instämde:

– Han är den starkaste unge jag har sett. Fortsätt be.

Deras föräldrar vände sig samtidigt till de som hjälpt ­deras son.

– På vår familjs vägnar vill vi uppriktigt tacka ambulanspersonal och livvakter som likt läkare, sjuksköterskor, akutmottagning och sjukhusanställda så snabbt kom till undsättning. De har varit fantastiska mot Christopher och mot oss, säger de.

Shriver vill ha underhåll

Men om Schwarzenegger och Shriver uppvisat en enad front på sjukhuset innebär ­inte det att de är överens i brytningen. Förutom att parets tillgångar ska delas lika vill Shriver ha underhåll av sin make och kräver att han ska stå för hennes advokatkostnader. Som skäl anger hon hans dubbelliv som bland annat resulterat i att han fick en son med parets hushållerska.