Suzanne Sjögren berättar om dotterns svåra sjukdom

Treåringens prickar på benen var ”ingenting” enligt läkarna. Fick sedan den hemska diagnosen.

NÖJE

Tv-profilen Suzanne

Sjögren, 37, kunde inte låta bli att undra över blåmärk­ena på treåriga dottern Izabellas ben. När det dessutom dök upp små röda prickar på benen växte oron.

– Jag satt på jobbet och googlade ”blåmärke” och ”röda prickar” och om man gör det så är en av de första träffarna man får en mamma som har gjort en minneshemsida till sin dotter, som har gått bort i leukemi, berättar Suzanne för tidningen Mama.

Anders Jensen och Suzanne separerade nyligen.

Hon tog med dottern till närakuten där läkaren avfärdade prickarna som ”ingenting”. Men några månader senare krävde

Suzanne en tid på vårdcentralen för att ta blodprov.

– När vi fick resultatet av blodproverna var de så dåliga att vi fick åka akut till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Och så fick hon en blodtransfusion samma natt.

Izabella­ hade drabbats av akut lymfatisk leukemi. Familj­en fick vänja sig vid sondmatning, cellgifter och ständiga sjukhusbesök.

– Första gången efter de här tre veckorna skulle jag åka i väg till centrum och köpa någon macka och det var nästan som att jag blev förvånad att världen utanför funk­ade precis som vanligt. Bussarna gick och folk var glada, någon stod och skrattade och jag tänkte: ”Hur är det MÖJLIGT? Min dotter har cancer och kommer kanske att dö era jävlar.”

Izabella har reagerat bra på behandlingen som pågått sedan 2010.

– När man trodde att man var helt slut så visar det sig att, ja, då har man lite till. Så tog man sig igenom den veckan också, säger Suzanne till Mama.