Sofia less på bröllopshetsen

1 av 3
Prinsparet har ingen brådska till altaret – däremot har Sofia tröttnat på att utmålas som någon som vill tvinga Carl Philip in i kyrkan.
NÖJE

Hovexperterna var eniga: allt pekade på att det var Sofias tur.

Men Madde hann före. När prinsessan visade upp sitt förlovningsbling den 25 oktober var det också ett besked om att Sofia Hellqvist, 27, och prins Carl Philip, 33, får vänta med sina bröllopsplaner. Kanske så länge som till 2014 eftersom den kungliga kalendern nästa år redan är fullspäckad med stora händelser – förutom prinsessbröllopet fyller prins Daniel, 40, och kungen firar 40 år på tronen.

På sina håll viskas det om risken att Sofia ska tröttna på att behöva vänta på sin prins.

– Det här med att ­Sofia är förtvivlad över att behöva vänta på förlovning är ganska överdrivet. Hon och Carl Philip har det bra som sambos och känner ingen stress, säger Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson till Klick.

I stället ska det vara framförallt bröllopspressen som stör prinsens flickvän.

– Sofia är mest ledsen över att gång på gång bli omskriven som någon som hetsar prinsen till altaret, säger en insatt källa till Klick.

För förväntningar finns. Sofia och Carl Philip har haft en seriös relation i flera år, prinsen har sedan länge passerat 30-årsstrecket och en förlovning ansågs av många vara nästa naturliga steg. Från hovets håll utesluter man dock inte helt möjligheten att det trots allt kan bli så att även Sofia får stå brud nästa år.

– Det är en hypotetisk fråga men det finns ingen regel mot två kungliga bröllop under samma år, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm till Klick.