Elin: ’Jag ville bara komma bort’

1 av 9 | Foto: TV4
Programledaren Linda Lindorff försökte hjälpa Johan att göra rätt val.
NÖJE

I onsdags slog klockan slutval för tv-bönderna.

Men i efterhand är Elin Wetterhäll osäker om Johan verkligen valde med hjärtat.

– Jag tyckte han valde fel, säger hon.

Klas Karlsson, 37, fick sin Sandra, Sven-Arne Eriksson, 45, valde Carola – och Bengt Erlingsson, 58, bestämde sig för Mariette.

Spannmålsbonden Johan Wadborg, 33, kämpade med beslutsångest in i det sista innan han bjöd med Jonna på resan till Kroatien.

– Jag var jätteledsen på vägen hem, det kändes så tråkigt. Jag ville bara komma bort så fort som möjligt, så jag drog direkt, säger bortvalda Elin Wetterhäll, 28, till Klick!

– Jag tyckte han valde fel. Jag hade känt under dagen att ”det blir nog Jonna”, men det kändes jättejobbigt att höra honom säga det, fortsätter hon.

Avståndet spelade in

Elin Wetterhäll berättar att det var känslosamt att se ”Bonde söker fru”-avsnittet nu i efterhand.

– Det var som att uppleva det igen, så jag blev verkligen berörd. Jag trodde inte att jag skulle reagera så. Men det var ju en väldigt stark situation som jag funderat mycket på i efterhand.

Vad har du tänkt då?

– Undrat varför det blev som det blev, och om han ångrade sig efteråt. Jag tror inte han var helt övertygad själv, faktiskt, när jag åkt hem.

Att Johans gård i Landskrona ligger 40 mil från Elins hemstad Linköping spelade in i beslutet.

– Avståndet var ju uppe flera gånger under sommaren. Och jag tyckte det var jättekonstigt om han vägde in det. Klart det är lättare att ses om man bor i samma stad – men jag tycker man ska välja från hjärtat och inte det praktiska. Jag är osäker på om Johan valde från hjärtat i somras, säger Elin Wetterhäll.

ARTIKELN HANDLAR OM