Läckbergs och Melins kärlekskris – en chock för alla

Vännen: Skilsmässan är en total överraskning

1 av 14 | Foto: Karin Törnblom
Den första vimmelbilden i vårt arkiv. Från 2007.
NÖJE

Kärleken övergick till vänskap.

Därför skiljer sig Martin Melin och Camilla Läckberg.

Inte ens de närmaste visste om skilsmässan som paret avslöjade på Twitter i går.

– Det kom som en total överraskning, säger vännen Bingo Rimér till Nöjesbladet.

Martin Melins, 46, och Camilla Läckbergs, 38, kärlekssaga är över.

– Jag och Martin Melin har ansökt om skilsmässa. Det är en mycket vänskaplig separation och vi fortsätter vara de bästa vänner, skriver Läckberg på Twitter.

Puss i vårsolen

Nyheten förvånade de som följt paret på sociala medier. Båda är flitiga Twitteranvändare som låtit sina följare ta del av livet som makar och föräldrar.

– Hann precis ge Camilla Läckberg en puss i vårsolen innan det blir tårta med barnen, skrev Martin Melin i fredags.

I TV4:s ”Efter tio” har de pratat om hur äktenskapet pågått inför öppna ridåer på sociala medier.

– Vi är väldigt mycket på Twitter som vi är mot varandra. Jag tror man får en ganska bra bild av hur vårt förhållande är om man följer oss, sa Camilla Läckberg i fjol.

Men det var inte bara för parets följare som nyheten slog ner som en bomb under gårdagen.

Även deras nära vänner var aningslösa.

Förra veckan firades Martin Melin med födelsedagsmiddag. Fotografen Bingo Rimér var en av gästerna i det lilla sällskapet.

– Vi visste ingenting då. De var lika härliga och fantastiska mot varandra som alltid. Det var Camilla som styrde middagen och allt runt omkring. Att de skiljer sig kom som en total överraskning, säger han.

Äter glass tillsammans

En annan nära vän, som vill vara anonym, instämmer:

– Jag blev chockad när jag läste på Twitter. Allt har känts som vanligt mellan dem. Det är jättetråkigt att de ska gå isär.

Camilla Läckbergs presskontakt Christina Saliba säger att uppbrottet är odramatiskt.

– Kärleken har övergått till vänskap och det är någonting som har vuxit fram under en längre tid, säger hon.

Camilla Läckberg och Martin Melin vill inte lämna några fler kommentarer. Den närmaste tiden tillbringar de tillsammans på hemlig ort.

– På väg för ett par mysiga dagar med Martin Melin. Blir glass, ”The wire” och avstängda telefoner, skriver Läckberg på Twitter.

Läckberg och Melin träffades via mejl

2005 tog Camilla Läckberg kontakt med Martin Melin via hans blogg. I intervjuer har hon sagt att hon varit intresserad av honom sedan hans tid i ”Robinson” 1997.

Under två år mejlväxlade de med varandra. Polisen Martin Melin hjälpte Läckberg med fakta inför kriminalromanen ”Olycks­fågel”.

Sommaren 2007 bestämde de sig för att träffas. ”Vi käkade lunch, och som kungen sa: det sa bara klick”, har ­Melin sagt. Efter ett halvår blev de sambos i Läckbergs villa i Enskede.

I juni 2009 föddes parets gemensamma son, Charlie.

Ett år senare gifte de sig på Häringe slott utanför Stockholm.

De skrev ett äktenskapsförord som innebär att Martin Melin frånsäger sig rätten till mångmiljonären Camilla Läckbergs pengar vid en skilsmässa.

Camilla Läckberg deltog i TV4:s ”Let’s dance” 2012. Martin Melin fanns alltid på plats för att stötta sin hustru under sändningarna.

I går avslöjade paret på Twitter att de ska skilja sig.

Deckardrottningarna som skiljer sig

Nu skiljer sig Camilla Läckberg, 38, från maken Martin Melin.

Tidigare har hennes författarkollegor Denise Rudberg, 41, och Mari Jungstedt, 50, gjort samma sak.

I maj 2011 ansökte Denise Rudberg om skilsmässa från maken Johan Strömberg. Ett halvår tidigare hade de skrivit ett äktenskapsförord som innebar att makarnas samtliga tillgångar var enskild egendom. Hon har skrivit fem deckare om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff.

I höstas registrerades även Mari Jungstedts skilsmässsa från maken Cenneth Niklasson hos Stockholms tingsrätt efter 14 års äktenskap. Också hon hade skrivit ett äktenskapsförord som gjorde att hon behöll deckarmiljonerna för sig själv. Hon debuterade 2003 med "Den du inte ser" som handlar om seriemord på Gotland.

ARTIKELN HANDLAR OM