Catherine Zeta-Jones inlagd på psykiatrisk klinik

Vill få behandling för sin bipolära sjukdom

1 av 3
Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas.
NÖJE

För två år sedan gjorde hon samma sak.

Nu meddelar Catherine Zeta-Jones, 43, att hon återigen sökt psykiatrisk behandling för sin bipolaritet.

Det var sent på måndagen, amerikansk tid, som skådespelerskans talesperson Sarah Fuller bekräftade för nyhetsbyrån AP att Zeta-Jones befinner sig på behandlingshem.

Hon ska ha agerat i ”förebyggande syfte”. Zeta-Jones får ”regelbunden behandling för att hantera sin hälsa på ett optimalt sätt”.

Skådespelerskan har vad som kallas bipolär sjukdom typ två, som ofta består av korta inslag av hypomani och återkommande depressioner. För två år sedan lade hon in sig på en liknande klinik för behandling.

”En del av planen”

Enligt TMZ ska hon genomgå ett 30 dagar långt behandlingsprogram.

– Det var inget stort problem. Det här var bara en bra tid att göra det på. Hon har en paus mellan jobben och det här har alltid varit en del av planen. Hon hanterar sin hälsa. Hon är mycket vaksam, säger en vän till People magazine.

– Det här är något som drabbar miljontals människor och jag är en av dem, sa Zeta-Jones i en intervju 2011. Om mitt avslöjande om att jag har bipolär sjukdom typ två har uppmuntrat andra människor att söka hjälp, så är det värt det. Man ska inte behöva lida i tysthet och det är ingen skam i att söka hjälp.

På röda mattan förra veckan

Zeta-Jones är gift med skådespelaren Michael Douglas och de har två barn tillsammans. På senare år har hon bland annat synts i filmer som "Rock of Ages," ''Broken City" och "Side Effects."

Så sent som för en vecka sedan gick hon på röda mattan tillsammans med sin make när Barbra Streisand hedrades på Film Society of Lincoln Center’s 40th Annual Chaplin Award Gala. Men i lördags dök Douglas upp ensam på den traditionella middagen för Vita husets korrespondenter.

ARTIKELN HANDLAR OM