Wade Robson: Michael Jackson hjärntvättade mig

Fortsatta anklagelser mot "King of pop"

1 av 2
Jackson.
NÖJE

Han hävdar sedan tidigare att popkungen utsatte honom för sexuella trakasserier.

Nu menar Wade Robson att Michael Jackson även hjärntvättade honom.

– Han sa att jag inte fick berätta om det för någon, säger Robson.

Över 20 år har passerat. Nu väljer koreografen Wade Robson, 30, att lämna in en anmälan där han hävdar att Michael Jackson har utsatt honom för sexuella trakasserier.

Preskriptionstiden har egentligen gått ut för en anmälan – men Robson hävdar nu att han blev hjärntvättad. Något som gör att han skulle kunna väcka ärendet till liv igen. 

I ett dokument som Daily News erhållit hävdar Robson att ”de långa psykologiska konsekvenserna (Jacksons) hot, sexuella trauman och mental manipulation fängslade Robsons sinne och hindrade honom från att lämna in en ansökan i tid precis på samma sätt som om han vore fysiskt fängslad.”.

– Jag trodde inte att jag blev tvingad, säger Wade Robson enligt Daily News.

I stället menar Robson att han blev hjärntvättad av popkungen.

Fick sova i popkungens säng

– Han talade om för mig ”Vi kan aldrig berätta om det för någon. Folk skulle aldrig förstå vad vid gjorde, att vi kan älska varandra och att det här är hur vi gör det. Om någon får reda på det är våra liv och vår karriär över", säger Wade Robson enligt Daily News.

Enligt dokumenten som Daily news fått tillgång till ska de sexuella trakasserierna ha börjat när Robson var i sjuårsåldern. I början av 1990-talet ska popstjärnan ha bjudit med Robson till Neverland och ordnat så att Robson och hans syster fått sova i stjärnans säng. När systern valde att sova i ett annat sovrum ska övergreppen ha inletts.

Avfärdar anklagelserna

– Så småningom började han visa mig pornografi i form av tidningar, böcker och filmer, Han uppmuntrade mig också att kalla honom pappa och han skulle kalla mig son, säger Robson.

Övergreppen ska ha upphört först när Robson hamnade i puberteten och Jackson förlorade intresset.

Men familjen Jacksons advokater har tidigare avfärdat anklagelserna som befängda.

– Det här är en ung man som har vittnat minst två gånger under ed de senaste 20 åren och i många intervjuer har han sagt att Michael Jackson aldrig gjorde något olämpligt med honom, säger advokat Howard Weitzman till The News.

Terapi väckte minnena till liv

Att anklagelserna kommer in nu, mer än 20 år senare, ska bero på att Robson börjat gå i terapi och först nu insett att det var fel.

– Jag samtyckte i de sexuella handlingar som Jackson och jag deltog i. Jag trodde att det som pågick mellan oss var helt okej. Jag förnekade att det handlade om missbruk, säger han.