Katie firar med skilsmässofest

Ett år har gått sedan skilsmässan från Cruise

1 av 2 | Foto: ALL OVER PRESS
Katie Holmes.
NÖJE

Det har nu gått ett år ­sedan Hollywood-stjärnorna ­Katie Holmes, 34, och Tom Cruise, 50, skiljde sig efter ha varit gifta i sex år.

Det firar Katie med att en skilsmässofest.

– Det är ett tillfälle att gå vidare i livet, att fira det man haft och det som kommas ska. Det är ett utmärkt sätt att sätta punkt för det tidigare livet man haft, säger ­dejtingkonsulten Marie Hagberg.

Festen ägde rum med nära vänner i New York  i helgen. Detaljer från den hemliga festen är sparsmakade, men en källa berättade tidigare för tidningen Grazia att:

– Stämningen kommer vara trevlig och känslosam, då Katie vill tacka de som stöttat henne under detta betydelsefulla år.

Gäster som ska ha varit med på festen är fashionistan Jeanne Yang, societetsvimlaren ­Lizzie Tisch och regissören Spike Lees fru Tonya.

Blir vanligare i Sverige

I USA går det att anlita eventföretag för att anordna en spektakulär skilsmässofest om orken inte räcker hela vägen. Men trenden håller på att sprida sig även utanför staterna.

– Det börjar bli vanligare och vanligare i Sverige också, säger Marie Hagberg.

Ett år efter separationen går livet vidare för Katie som just nu spelar in den kommande filmen ”Mania days”. Hon har setts umgås en hel del med den gifte motspelaren Luke Kirby, 34, men är enligt en nära källa inte redo att börja dejta ännu. Källan säger att hon fokuserar fullt ut på att ta hand om dottern Suri, 7. 

FAKTA

En annan stjärna som firat uppbrottet från sin före detta är Katy Perry, 28, som skiljde sig från Russell Brand, 38, efter bara ett år. Festen blev en mindre uppslutning hemma hos henne.

När musikern Jack White, 37, och den brittiska modellen Karen Elson, 34, bröt äktenskapet anordnade de däremot en skilsmässofest tillsammans.