Så knäcktes Pär-Ola av bittra uppbrottet

Bondeparet talar ut om den infekterade skilsmässan

1 av 2
NÖJE

De blixtförälskade sig i varandra i ”Bonde söker fru” 2011 – och blev äkta makar ett par månader senare vid ett TV 4-sponsrat lyxbröllop.

Men kärleksdrömmen gick snart i kras och sommaren 2012, bara sju månader efter vigseln, flyttade Louise Löfgren, 30, ut från gården i Fjugesta för gott.

Nu berättar tv-bonden Pär-Ola Nyström, 39, om exparets pågående skilsmässa.

– Klart det är ett misslyckande. Jag trodde att hon var mitt livs kärlek. Jag var helt övertygad om det. Men hon var inte riktigt på samma plan som jag där, säger han.

– Jag kände ju vad jag kände. Men jag var lite för naiv. Jag trodde att hon skulle känna likadant, men det gjorde hon inte.

Hon kände inte likadant för dig menar du?

– Det får stå för henne. Jag kan inte svara på det.

Vad har ni för kontakt i dag?

– Ingen alls. Det har vi knappt haft sedan hon flyttade. Jag har samma relation till henne som jag har till främmande personer på gatan. Ingen, säger Pär-Ola Nyström.

– Min tro på kärleken är naggad i kanten. Jag är mer försiktig nu. Jag trodde att jag var det innan också, men jag var lite för naiv faktiskt. Det är sådana smällar man får ta, 39 år gammal. I framtiden ska jag lita på min magkänsla mer.

Hade du någon egen del i att det inte höll, tycker du?

– Det tror jag man har så klart. Men jag vet inte vad det skulle vara i sådana fall. Jag kan inte hjälpa att vissa saker drar bättre hos Louise än jag gjorde. Jag kan inte gå in mer på det, men både hon och jag vet vem det var som skrev på, betalade in och krävde en snabb hantering av skils­mässan. Hon har sagt att det var hon. Men vi vet vem som fick papprena och vems handstil det är på dem. Det är bara att titta.

Du menar att skilsmässan var ditt beslut?

– Jag vågar inte kommentera det. Men jag har mejlkorrespondens mellan oss kvar, vad hon skriver och vad jag skriver. Så jag vet ju.

FAKTA

Detta har hänt

December 2011:

Bröllop i Lindome kyrka.

Juli-augusti 2012:

Pär-Ola och Louise separerar. Hon flyttar hem till sin mamma.

Januari 2013:

Paret ansöker om skilsmässa. Den rinner ut i sanden eftersom ansökningsavgiften aldrig betalas in.

Februari 2013:

De försöker lappa ihop förhållandet och Louise flyttar tillbaka.

April 2013:

Paret skickar in en ny skilsmässoansökan och ber om ”snabb hantering”.

Maj 2013:

Domstolen säger nej till snabb hantering och meddelar att de kan bli skilda tidigast i oktober i år eftersom Louises son skrivits i Fjugesta.

Louise: ”Det var jag som ville skilljas”

■ ■ Louise Löfgren säger till Klick! att beslutet om skilsmässan var hennes.

– Det var jag som flyttade därifrån och det var jag som ville skiljas. Jag tog ut papprena från internet, skrev på allt mitt, skickade det i ett kuvert till honom och sa ”skriv på detta, men du får lägga det på lådan eftersom du är siste man som skriver på”. Så det är jag som har dragit igång det, och det var det även första gången vi tänkte skilja oss, i december.

Louise beskriver också att hon trodde att Pär-Ola var hennes livs kärlek.

– Många tror att det var en tv-grej, men det var på riktigt. Jag var så säker på att ”det här är mannen i mitt liv”. Men av vissa anledningar gick det inte. Det är grejer som har hänt som jag inte kan ta upp. Men jag kan säga att det inte fanns några andra parter inblandade,

inte vad jag vet i alla fall. Det var absolut ingen otrohetsgrej som var på tal, säger hon.

Pär-Ola om:

 ...bröllopet:

”Jag är en impulsiv person. Och jag var idiotkär, liksom. Man är dum om man tackar nej till ett bröllop där man får önska sig vad som helst. Det var ju som en saga allting.”

...senaste tidens romansrykten:

”Jag har inte haft ett för­hållande eller någonting efter Louise. Jag vet inte ens vad de uppgifterna kommer ifrån. Jag är singel och trivs väldigt bra som det. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu faktiskt. Om man inte är nöjd med en situation så är det klart att det känns mycket bättre när man gått ur den”, säger tv-bonden.

ARTIKELN HANDLAR OM