Nu vänder Madde Sverige ryggen

”Hon föredrar helt klart en glassig visning i Paris”

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
Madde och Chris shoppar loss i Paris.
NÖJE

För drygt en månad sedan gifte sig Madde och Chris.

Sedan nobbade hon en välgörenhetsinsamling – för att shoppa i Paris.

– Hon föredrar helt klart en glassig visning i Paris, säger kungaexperten.

Det har gått en månad sedan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill gifte sig i Slottskyrkan och drog på smekmånad i lyxiga Seychellerna.

Hemma i Sverige gick Childhood Race av stapeln den 4 juli, en seglingstävling där kändisar och proffs samlar pengar till Childhood Foundation – där Madeleine jobbar till vardags.

Prinsessan uppmärksammade tävlingen på sin facebooksida men var – till skillnad från tidigare år – inte själv närvarande.

Något som höjt en del ögonbryn.

– Jag tror tyvärr att det här ­bara är början. Hon kommer välja precis det som faller henne i ­smaken i framtiden, och vara med på allt färre officiella välgörenhetsarrangemang, säger hovexperten ­Daniel ­Nylén.

Lyxshoppade i Paris

Istället shoppade Madde och Chris loss i Paris, och besökte en modevisning med designern Valentino, som gjorde prinsessans brudklänning.

– Hon signalerar tydligt vad hon kommer att leva för liv. Hon föredrar helt klart en glassig Valentino-visning i Paris och shopping med Chris i stället för att ställa upp för Childhood Foundation, säger Daniel Nylén.

Och i framtiden lär det bli samma takter misstänker Nylén.

– Där tror jag att Chris har ett finger med i spelet. Han har gjort det klart att han inte vill bli en representativ figur i större utsträckning.

Hovet vill där­emot inte uttala sig om prinsessans val.

– Vi talar inte om varför man inte kommer på vissa engagemang, säger ­Bertil ­Ternert, Hovets presschef till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM