”Jag hinner inte träffa Molly alls”

Robin Stjernberg satsar hårt på nya framgångar

1 av 3
HAR FULLT UPP. Robin Stjernbergs nya mål är att slå utomlands. Hårdsatsningen gör att tiden blir knapp för kärleken.
NÖJE

Framgången har ett pris.

Sedan genombrottet har Robin Stjernbergs privatliv blivit lidande.

– Jag och Molly har inte träffat alls den här sommaren, säger han.

Han är ”Idol”-eleven som representerade Sverige i Eurovision tidigare i år.

Robin Stjernberg, 22, fick ett enormt genombrott efter vinsten i Melodifestivalen. I slutet av juni släppte han nya skivan ”Pieces” och har turnerat Sverige runt hela sommaren.

Privatlivet blir lidande

Efter uppträdandet i SVT:s ”Allsång på Skansen” berättade han hur hårt han satsar på att nå ännu större framgångar.

– Jag satsar stenhårt. Det är på den nivån att mitt skivbolag ibland måste hålla tillbaka mig. Nu fokuserar jag på Sverige men nästa mål är utlandet, säger han.

Att fokusera så hårt på karriären innebär att privatlivet blir lidande. Sedan ­hösten 2011 är han tillsammans med Molly Pettersson Hammar, 17, som han lärde känna under ”Idol”.

”Fett med kärlek”

– Musiken är nummer ett, precis som ­familjen och Molly också är nummer ett. Det är tur att jag har henne som är så förstående eftersom hon också satsar på ­musik. Men vi har typ inte träffats alls den här sommar­en. Det blir bara någon dag innan man drar vidare, säger han.

Hur är det när ni väl ses?

– Då är det superbra. Det är fett med kärlek. Även om vi inte ses så är vi nära varandra i hjärtat. Sen vet jag att det inte kommer vara lika ­intensivt till hösten. Hon är världens bästa stöd under den här hektiska perioden, säger Robin Stjernberg.