Moore köper sin exfrus tystnad

Så vill han mörka sina ”enorma rikedomar”

1 av 3 | Foto: WENN
Michael Moore med exfrun Kathleen Glynn.
NÖJE

HOLLYWOOD. Michael Moore uppges köpa sin exfrus tystnad.

Det kostar honom miljoner dollar.

Orsak: Han vill inte att någon ska få veta hur rik han är.

– Det sista Michael vill är att gå igenom en bitter skilsmässostrid som skulle tvinga honom att dokumentera sin enorma förmögenhet, säger en uppgiftslämnare i veckotidningen National Enquirer.

Den 17 juni ansökte den Oscarsbelönade filmmakaren bakom ”Bowling for Columbine” och ”Sicko”, om skilsmässa från sin hustru sedan 21 år, Kathleen Glynn.

Förutom filmerna är 59-åringen känd för att kritisera giriga kapitalister som inte bryr sig om 99 procent av amerikanerna.

Uppges vara god för 350 miljoner

Men källor uppger att han inte vill att någon ska få veta att han tillhör den resterande procent av USA:s befolkning som har det bäst ekonomiskt.

Moore uppges vara god för runt 350 miljoner kronor. Han bor i en jättevilla på närmare 900 kvadratmeter med egen båtbrygga vid vattnet i Michigan och har en annan dyr bostad på Manhattan i New York.

– Michael har förnekat att han tillhör den rikaste procenten av amerikaner. Men sanningen är att han tillhör de mest välbärgade – den grupp han älskar att hata, säger uppgiftslämnaren.

– Det är därför han planerar att ge sin hustru minst hälften av förmögenheten, kanske mer, för att detaljerna om hans enorma rikedomar aldrig ska listas i några rättegångsdokument.

Återvänder till lyxvåning

Källan hävdar att Moore är två personer.

– De flesta av oss ser den engagerade aktivisten.

Men sen finns det en annan person, som efter en lång dags protester återvänder till sin lyxvåning i New York där han bor med de företagsledare han attackerar.

Moores villa i Michigan, där Madonna och Bruce Willis har hus i närheten, är värderad till drygt åtta miljoner kronor. Hans lägenhet i New York skulle kunna säljas för flera miljoner dollar.

– Michael vet att Kathleen kan tvinga honom att lägga alla papper på borden, säger uppgiftslämnaren.

– Det är därför han vill att det här ska bli en av de vänligaste skilsmässorna genom tiderna.