Kritiken fick Gaga att krascha i depression

Stjärnan: ”Jag var arg, cynisk och ledsen”

1 av 6 | Foto: FayesVision/WENN.com
Lady Gaga.
NÖJE

Framgångarna kan tyckas vara oändliga för popdrottningen Lady Gaga.

Nu berättar hon att hon var djupt deprimerad förra året.

– Jag kände inte för att slåss mer. Jag kände inte för att stå upp för mig själv en gång till, säger hon.

Artpop” blev en försäljningsmässig flopp.

Pengar kan inte köpa lycka, brukar det heta. Och i popikonen Lady Gaga, 27, liv är pengar ingen bristvara. Lyckan har det däremot varit svårare med, berättar hon i en intervju med amerikanska Harper's Bazaar.

Sångerskan nådde botten efter fiaskot med hennes senaste skiva ”Artpop” i fjol.

– Jag blev väldigt deprimerad i slutet av 2013, säger hon.

I den massiva kritikstormen tappade hon orken att bråka med folk och stå upp för sig själv.

– Jag kunde inte ens känna mina egna hjärtslag. Jag var arg, cynisk och hade en djup sorg, som ett ankare som drog vart jag än gick. Jag kände bara inte för att slåss mer. Jag kände inte för att stå upp för mig själv en gång till, för ännu en person som ljugit för mig, säger hon.

Haft ätstörningar

I intervjun berättar Gaga att hon hamnat i depressioner tidigare, men att hon lyckats ta sig ur dem. Hon säger dessutom att hon har blivit bättre med mat, och att hon inte lider av ätstörningar längre, och att hon blivit bättre på att inte bli utnyttjad på grund av sin framgång.

– För fem år sen, när jag märkte någon med en dold agenda, lät jag dem fortsätta vara med mig. Jag ville inte tro det, säger hon och berättar att hon säger ifrån nu.

– Jag är en konstnär. Jag förtjänar bättre än att vara lojal mot människor som bara tror på mig för att jag tjänar pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM