”Paradise”-deltagarna om hatet efter programmet

Jasmine: ”Jag blev jävligt ledsen”

1 av 6
NÖJE

Livet efter paradiset är inte bara glammiga kändisfester och nya följare på Instagram. Med offentligheten kommer också hatet – både på nätet och ”ute i verkligheten”.

Kian, Jasmine och Ylva berättar för Klick! om hatet efter ”Paradise hotel”.

”Paradise hotel”-Kian Avar, 20, utsätts regelbundet för näthat och har nu startat en antimobbingkampanj.

”Nu får det räcka”, skriver han på sin blogg, och fortsätter:

”Att utsätta någon för detta är ett tecken på svag karaktär och brist på självsäkerhet”.

”Paradise”-Jasmine Gustafsson, 20, har också fått utstå mobbing.

– Det var extremt mycket i början. Folk var på mig främst för mitt utseende, typ att jag har stora läppar. Först orkade jag inte bry mig, men efter ett tag började jag bli jävligt ledsen. Men jag tänkte att det skulle bli bättre när tittarna lärde känna mig, och det blev det, säger hon.

”Det är så jävla sjukt”

Jasmine Gustafsson fick höra att hon snart skulle vänja sig.

– Det är hemskt att man ska behöva bli van. Jag blir förbannad, det är så jävla sjukt. Jag kräks på hela grejen med näthat. Jag är en stark person men det blev bara för mycket till slut, det känns som att hela Sverige hatar en.

Det är inte bara anonyma nättroll som går till attack. Ylva Fogel, 19, är en av deltagarna som utsatts i verkligheten.

– Ibland när jag är ute blir det obehagliga situationer. Folk har förföljt mig. En gång märkte jag att en kille stirrade på mig på tunnelbanan. När jag klev av följde han efter mig på ett creepy sätt, sa att han kände igen mig och ville ha mitt nummer. Det var jätteobehagligt. Jag fick säga till honom flera gånger, säger hon till Klick.

– Jag vågar inte åka hem själv efter en utekväll längre. Det är skitläskigt. Jag brukar sova hos kompisar. Jag har blivit mer rädd efter ”Paradise hotel”.

”Vi har en tät kontakt med våra deltagare”

Enligt Max Lagerbäck, presschef på MTG TV, kan deltagarna få hjälp om det behövs.

– Offentlighetens och kändisskapets baksida är naturligtvis att man kan bli utsatt för den klick av dåligt vaggade jönsar som spyr sin bittra galla i såväl sociala medier som i verkliga livet. Det bästa man kan göra är att slå dövörat till eller blocka dem. Vi har en tät och daglig kontakt med våra deltagare och skulle vi anse att något är av allvarligare natur kommer vi att hjälpa dem att polisanmäla händelsen, säger han.