Lisa Miskovsky skiljer sig

1 av 3 | Foto: TT
Lisa Miskovsky med sin man Marius Sommer på galapremiär för filmen Hobbit.
NÖJE

De begärde skilsmässa 2006 men fullföljde den inte.

Nu har Lisa Miskovsky och Marius Sommer lämnat in en ny gemensam skilsmässoansökan.

– Vi vill helst inte prata om det offentligt, säger Marius Sommer.

Artisten Lisa Miskovsky, 39, och före detta snowboardproffset Marius Sommer, 40, har varit ett par sedan 1997 och gifte sig sex år senare.

Men 2006 ansökte de om skilsmässa – för att bara några månader senare ångra sig. Året därpå fick de sitt första barn.

Nu gör Miskovsky och Sommer ett nytt försök att gå skilda vägar.

Bor på skilda adresser

Under onsdagen inkom en gemensam ansökan om äktenskapsskillnad till tingsrätten i Umeå. I ansökan framgår att paret nu bor på skilda adresser. Baserat på uppgifter från folkbokföringen är det Marius Sommer som har flyttat ut ur villan i Umeå.

– Jag tror att de flesta människor inte vill prata om sitt privatliv i media, så är det åtminstone för oss. Vi vill helst inte prata om det offentligt, säger Marius Sommer.

Paret har två döttrar födda 2007 och 2010.

Äktenskapsskillnaden föregås av minst ett halvårs och högst ett års betänketid.

Deprimerad efter Melodifestivalen

Lisa Miskovsky slog igenom med singeln ”Driving one of your cars”. Efter fyra studioalbum under 2000-talet ställde hon upp i Melodifestivalen 2012 där hon kom till final. Pressen som efterföljde gjorde att sångerskan drabbades av en depression.

– Jag blev helt slut i våras. Jag orkade ingenting. Det var märkligt, jag kände inte igen mig. Nog har jag varit slut några gånger förut, men nu tog det sig uttryck på ett helt annat sätt. Jag var så rädd att jag inte skulle bli mig själv igen, sa hon till Västerbottens-kuriren.