Wahlgren: ”Dejta är ingenting jag saknar”

Pernilla Wahlgren om singellivet, brödernas ex och nya onda häxrollen: ”Det är på tiden”

1 av 3
Pernilla i Melodifestivalen 2013. Och hon kan tänka sig att vara med igen.
NÖJE

Här blir Pernilla Wahlgren häxa.

– Det är väl på tiden att jag får bli lite ond, säger hon.

För Nöjes­bladet berättar hon om den nya rollen, att alltid ha fullt upp och hur det egentligen går med dejtandet.

Pernilla Wahlgren, 47, får ofta spela helylleroller.

Nu sitter hon i sminket och ska förvandlas till den elaka häxan Västan i ”Trollkarlen från Oz”. Senast hon spelade i musikalen var 1999, men då i rollen som den oskuldsfulla Dorothy.

– Jag har spelat ond en gång förut, som den elaka råttan Tjopsan i ”Nils Karlsson Pyssling”. Jag var så läskig i den föreställningen att vi fick brev från föräldrar till barn som blivit så rädda att de inte kunde sova på nätterna. Jag tänkte försöka vara lika läskig här, säger Pernilla Wahlgren.

”Kärlek från barnen”

Hon har jobbat med musikaler i hela sitt liv, men har ännu inte tröttnat.

– Det är nya utmaningar varje gång. Jag har också varierat musikalkarriären med min pop­karriär, jag har varit programledare, jag är inne på min femte klädkollektion, jag skriver kokböcker och har mer grejer på gång.

Hur är det att ha så många bollar i luften?

– Oftast är det roligt, men ibland är det absolut tufft. När man känner att man inte riktigt räcker till. Jag måste ju konstant vara någonstans hela tiden.

När hon väl har en ledig stund prioriterar hon kvalitetstid med barnen Oliver, 25, Bianca, 20, Benjamin, 17, och Theodor, 7, framför dejtande.

– Jag har inte tid att dejta eller träffa någon. Det låter skittråkigt, men så är det. Jag saknar det inte just nu, men det kommer säkert komma.

Hur känns det?

– Det känns faktiskt helt okej. Jag får så otroligt mycket kärlek från mina barn. Jag tror att det skulle vara värre om jag inte hade dem.

Benjamin blev känd när han vann ”Let’s dance” och även Bianca syns alltmer i rampljuset. Vad tycker du om det?

– Jag tycker att det är roligt så länge de gör saker de tycker om. När de får erbjudanden kan jag agera bollplank, men de är också mycket duktiga på allt det där själva.

Aldrig ”Paradise hotel”

Vad skulle du säga om någon av dem ville ställa upp i ”Paradise hotel”?

– Nej, det skulle jag inte rekommendera! De skulle aldrig göra det. Det är ett sådant program som är roligt att titta på, men inget man vill vara med i.

FAKTA

Det här är Pernilla

Namn: Pernilla Nina Elisabet Wahlgren.

Ålder: 47 år.

Yrke: Artist och entreprenör.

Bor: På Lidingö i Stockholm.

Familj: Barnen Oliver, 25, Bianca, 20, Benjamin, 17, och Theodor, 7.

Aktuell: I musikalen ”Trollkarlen från Oz” med bland andra Kim Sulocki och Ola Forssmed. Premiär i morgon på Maximteatern i Stockholm.

Pernilla Wahlgren om …

Laila och Niclas.

… skilsmässan mellan hennes bror Niclas Wahlgren och hennes vän Laila Bagge Wahlgren:

– Det jag kan säga är att jag är vän med alla mina bröders ex-flickvänner och ser ingen anledning till varför det skulle vara annorlunda här.

… det tajta schemat:

– Om jag stänger av mobilen i en timme vet jag att jag har tjugo nya sms och missade samtal när jag sätter på den. Men jag har ett bra nätverk omkring mig och jag har anställt en assistent den senaste tiden. Mitt schema är tajt så jag måste alltid dubbelkolla med alla. Min ständiga skräck är att dubbelboka något.

… Melodifestivalen:

– Jag känner inte att det är över med det, tvärtom. Och i år är det många gamla artister med igen, vilket jag tycker är kul. Det är roligt med en blandning, så att man inte kallas för dinosaurie bara för att man är med i Melodifestivalen när man har fyllt 40. Det är ofta man får erbjudanden om att spela in låtar, men det måste kännas rätt också.

ARTIKELN HANDLAR OM