Joan Rivers dotter stämmer klinik

”Personalen tog selfies med den nedsövda patienten”

1 av 4
Joan och Melissa.
NÖJE

Turerna kring den klinik i New York, Yorkville Endoscopy, där komikern Joan Rivers behandlades innan sin död i fjol har varit många.

Sedan komikerns dotter Melissa Rivers valde att koppla in advokater för att undersöka möjligheterna att stämma kliniken, har den förlorat både sitt ekonomiska stöd och kritiserats av myndigheterna på grund av påvisade brister i behandlingen av Rivers.

Nu går Melissa Rivers vidare och stämmer kliniken för felbehandling. Enligt stämningsansökan var den personal som genomförde operationen, under vilken Joan Rivers drabbades av syrebrist som ledde till koma och senare hennes död, inte tillräckligt kunnig. De upptäckte inte det allvarliga i situationen i tid och lyckades därmed inte vidta nödvändiga åtgärder. En icke-behörig läkare ska ha varit på plats för att upprepade gånger genomföra en behandling som Rivers inte gett sitt samtycke till.

Enligt Melissa Rivers passade personalen på sjukhuset även på att ta "selfies" med den nedsövda patienten, trots att hennes tillstånd blev livshotande.

"Nivån på den medicinska misskötseln, inkompetensen, respektlösheten och det skandalösa beteendet är chockerande och, ärligt talat, nästan ofattbart", säger Melissa Rivers i ett uttalande.

Joan Rivers avled den 4 september i fjol. Hon blev 81 år.

ARTIKELN HANDLAR OM