Sean Penn: Jag var inte lycklig förut

Nu pratar stjärnan ut om sina exfruar

1 av 3 | Foto: AP
Nykära ”Om jag gifter mig igen skulle jag se det som mitt första äktenskap”, säger stjärnan om sin nya kärlek Charlize Theron.
NÖJE

HOLLYWOOD. Sean Penn brukade bli skogstokig över snack om privatlivet.

Nykär är det annat ljud i skällan.

I en intervju talar han ut om romansen med Charlize Theron och kontakten med exfruarna Madonna och ­Robin Wright.

– Jag är förvånad över att ­vara kär. Det finns många skäl. 53 år, plus att jag äntligen ­börjat komma på varför jag inte har varit lycklig i ett enskilt för­hållande. Det kunde kännas försent.

Penn har i många år brottats med sitt temperament. 2012 tvingades han till terapi för att undvika fängelse för miss­handel efter att ha attackerat en fotograf.

I Esquire förklarar han förändringen med nya kärleken.

– Att möta någon som man bryr sig om är en mycket mer passionerad, djupare, äkta och – gud! – lyckligare känsla. Det är mycket mer romantiskt och mycket mer uppfyllande att befinna sig i ett förhållande och känna att man är en bra person i det.

Los Angeles som bas

Penn har nyligen inlett ­processen för att få adoptera Therons son, Jackson, 3.

– Ja, jag skulle kunna gifta mig igen, säger han.

De planerar att ha sin bas i Los Angeles, men egentligen tycker han att platsen är oviktig.

– Jag är kär i en kvinna och hem är där man har hjärtat, ­eller hur?

Sean var 1985–1989 gift med Madonna. Hans senaste ­äktenskap, med Robin Wright, varade i 14 år, till 2010, och gav honom två barn.

”Vet mer i dag”

– Jag har varit gift under ­omständigheter där jag inte visste lika mycket som jag gör i dag. Därför skulle jag inte ens räkna ett tredje äktenskap. Om jag gifter mig igen skulle jag se det som mitt första ­äktenskap.

Om kontakten med exfruarna, säger han:

– Jag har mycket bra kontakt med min första exfru. Jag ­skulle vilja påstå att jag har extremt bra kontakt med barnen jag delar med min andra exfru.

ARTIKELN HANDLAR OM