Tony Irving: Jag använde amfetamin

”Let's dance”-stjärnan om drogerna, skilsmässan och varför han inte umgås privat med juryn

1 av 3 | Foto: Felipe Morales
”DET VAR SKADLIGT” Tony Irving pratar ut som sitt plågsamma förflutna. ”Såhär i backspegeln inser jag att mitt sätt att vara var väldigt skadligt för folk runt omkring mig”, säger han.
NÖJE

Avslöjanden om komma ut-processen, sina exfruar och drogproblemen.

I Tony Irvings bok ”Life love and passion” berättar ”Let's dance”-profilen öppenhjärtigt om sin vilda ungdom.

– Jag använde mest amfetamin, säger Irving i en intervju med QX.

Han är aktuell med ny radioshow, tioårsjubileum för ”Let's dance” och en självbiografi som kommer ut i vår. Tony Irving, 48, berättar i intervjun med QX om sitt tidigare okända drogmissbruk.

– Numera varken dricker jag eller använder droger, men under min ungdom hade jag en del problem som jag berättar väldigt frispråkigt om, säger han i intervjun.

”Kunde inte vara heterosexuell”

Mest var det amfetamin, men Tony har tidigare berättat för Expressen att han tagit både kokain och missbrukat alkohol. Efter skilsmässan från hans första fru, som han gifte sig med för att göra pappan nöjd.

– Men det fungerade inte. Jag kunde inte leva det heterosexuella livet. Jag skaffade pojkvän och förlorade kontakten med min farsa under ett bra tag. Sedan träffade jag min dåvarande danspartner, gifte mig med henne och flyttade till L.A.

Det var i Los Angeles som Tony Irving, efter skilsmässan från danspartnern, levde ett utsvävande liv med droger och alkohol.

– Såhär i backspegeln inser jag att mitt sätt att vara var väldigt skadligt för folk runt omkring mig. Nu har jag en fantastisk farsa, han har till och med följt med mig på Pridefestivalen!

”Vi är inte tajta alls”

I sommar gifter han sig med sin pojkvän Alexander Skiöldsparr och jubileumssäsongen av ”Let's dance” innebär fyra extra veckor med gamla deltagare som kommer tillbaka. För QX berättar Irving att han inte umgås privat med de andra jurymedlemmarna.

– Vi är inte tajta alls. Vi är arbetskollegor som värderar saker olika och har helt olika prioriteringar, så det är ganska ofta tjafs mellan oss.

ARTIKELN HANDLAR OM