Whitney Houstons dotter förd akut till sjukhus

Uppgifter sent i natt: Har försatts i konstgjord koma

1 av 6
NÖJE

För nästan exakt tre år sedan drunknade världsstjärnan Whitney Houston i ett badkar på ett lyxhotell.

I går hittades sångerskans dotter Bobbi Kristina Brown, 21, livlös i badkaret i sin bostad.

Enligt uppgifter sent i natt har hon försatts i konstgjord koma.

Det var på lördagseftermiddagen, svensk tid, som Bobbi Kristina Brown påträffades livlös i sitt badkar i hemmet i Roswell, en förort till Atlanta i sydöstra USA.

Bobbi Kristina hittades av maken Nick Gordon och en vän. Hon ska ha legat med ansiktet ner i vattnet.

Maken och vännen påbörjade genast hjärt- och lungräddning. Polis och ambulans kom snabbt till platsen, och 21-åringen fördes akut till sjukhus.

Försatt i koma

Läkarna har lyckats stabilisera Bobbi Kristina Browns andning. Men sent i natt rapporterade tmz.com att hon försatts i konstgjord koma på grund av att hennes hjärna svullnat upp.

”Snälla, håll henne och hennes familj i era tankar och böner”, skriver polisen i Roswell på Facebook.

Polisen har, enligt källor till TMZ, genomfört en teknisk undersökning i Browns hem. Där ska inga droger ha hittats. Tidigt på söndagsmorgonen kom rapporter om att hennes pappa, Bobby Brown, kommit till sjukhuset för att vaka vid sin dotters sida.

Whitney Houstons enda dotter

Bobbi Kristina Brown är den avlidna megastjärnan Whitney Houstons enda barn.

Sångerskan avled för knappt tre år sedan, den 11 februari 2012, på lyxhotellet Beverly Hilton i Beverly Hills. Houston drunknade i ett badkar efter att ha drabbats av en hjärtattack.

Bobbi Kristinas pappa är artisten Bobby Brown, som var gift med Whitney Houston mellan 1992 och 2006. Han har ännu inte kommenterat dotterns hälsotillstånd.

Huvudroll i realityserie

21-åringen gifte sig med Nick Gordon i januari förra året.

Äktenskapet är kontroversiellt. När Nick var tolv år flyttade han in hos de Whitney Houston och Bobby Brown. Han ska ha blivit som en son för den legendariska sångerskan.

Men Bobbi Kristina har slagit tillbaka mot kritikerna.

”Jag är trött på att höra folk säga: 'Usch, du är förlovad med din bror'”, skrev hon på sin Facebooksida i samband med att paret förlovade sig 2012.

Samma år hade Bobbi Kristina huvudrollen i realityserien ”Houstons: On our own”. 21-åringen drömmer om att bli en stor artist, och har tidigare sagt att hennes röst är lika bra som hennes mors.

FAKTA

Familjen plågas av tragedier

På natten till den 12 februari, svensk tid, kom nyheten som försatte en hel musikvärld i chock. Världsstjärnan Whitney Houston hade hittats livlös i ett badkar på lyxhotellet Beverly Hilton i Beverly Hills. Hon förklarades död på platsen.

På Whitney Houstons hotellrum hittades receptbelagda mediciner. Senare fastslogs att dödsorsaken var drunkning efter att stjärnan drabbats av en hjärtattack. Houston hade svåra missbruksproblem under flera år. Enligt obduktionsrapporten bidrog drogerna till hennes död.

Bobbi Kristina Brown är Whitney Houstons enda dotter. Efter sångerskans död fick hon hela arvet. Inte ett öre gick till pappan och Houstons ex-make Bobby Brown.

Den nu 21-åriga Bobbi Kristina har haft några tuffa år sedan mammans död. Även hon har haft problem med droger, och närstående till familjen har fruktat att hon ska gå samma öde till mötes som hennes mamma.

I januari 2014 gifte hon sig med Nick Gordon, som Whitney Houston beskrivit som en son efter att hon tagit hand om honom som tolvåring.

Även Nick har haft sin beskärda del av problem. I somras häktades han efter en svår bilkrasch.