Tv-stjärnan i kritikstorm efter One Direction-skämt

Hotas för skämtet på sociala medier

1 av 6 | Foto: Photo Image Press / Splash News
Zayn.
NÖJE

Komikern Bill Maher är i blåsväder.

Nu rasar fans till popgruppen One Direction mot tv-profilen efter att han jämfört den tidigare pojkbandsmedlemmen med bostonbombaren Dzochar Tsarnev.

Hoten mot tv-profilen kommer efter ett segment i Mahers tv-program ”Real talk” där Bill Maher jämför flickidolen Zayn Malik med terroristen Dzochar Tsarnev.

– Jag anser att efter allt vi varit igenom så förtjänar jag att få höra det rakt ut från honom, säger Bill Maher i programmet och syftar på Maliks avhopp, och fortsätter:

– Jag vill bara veta två saker, Zayn. Vem i bandet var du? Och var någonstans var du under Bostons maraton? frågar Bill Maher medan en bild av Zayn Malik rullas upp bredvid en liknande bild på Dzochar Tsarnev. Tsarnev står just nu inför rätta som ansvarig för bomberna vid Bostons maraton 2013, ett terrordåd som krävde fyra människors liv och skadade 250 personer.

Samlar in namnunderskrifter

Bilden av Malik jämte bostonbombaren blev för stark för flickidolens fans, som kallade liknelsen för islamofobisk och rasistisk, grundat på att Zayn Malik är troende muslim.

Nu har One Direction-fans ordnat en namninsamling där programledaren ska be om ursäkt för sitt skämt. I skrivande stund har nära 3 000 personer skrivit under.

På sociala medier sprids nu en bild av photoshoppade gravstenar med texten ”Bill Maher 2015” under hashtaggen ”#RespectforZayn”. Hotet ska dock utläsas som att det riktas mot Mahers karriär. På den ena av de två gravstenarna bredvid står ”The Wanted”, bandet som splittrades efter ett bråk med gruppen One direction 2013. Även artisten ”Naughty boy” fick se sin karriär dala efter ett bråk med One directions fans.

Det är i skrivande stund oklart om Bill Maher kommer be om ursäkt.