Anders Bagge har skuld på halv miljon hos Kronofogden

Managern: ”Det blir inte alltid som man tänkt sig”

1 av 6
Anders Bagge
NÖJE

”Idol”-domaren Anders Bagge jagas av Kronofogden för en skatteskuld på över en halv miljon kronor. Det rapporterar Expressen.

”Vi har bestridit det hos Skatteverket", skriver managern Peter Carnello i ett sms till tidningen.

Producenten, kompositören och ”Idol”-domaren Anders Bagge, 47, har fått skattmasen på halsen.
Enligt Expressen har Bagge en obetald skatteskuld på 564 975 kronor. Nu har den skulden gått vidare till Kronofogden.

Stor härva

Anders Bagges har via sitt företag Cantus Invest tidigare varit inblandad i en komplicerad härva, där 250 miljoner kronor försvann från bolaget. En av Bagges dåvarande affärspartners dömdes till fyra års fängelse för grov trolöshet mot huvudman.

För Expressen vill Anders Bagges manager Peter Carnello inte gå in på några detaljer kring hur skatteskulden har uppkommit.

”Vi har under dryga tre år jobbat intensivt med att strukturera upp tidigare tråkiga händelser samt minskat ner olika verksamheter radikalt som genomgått stora avvecklingar. I situationen som Anders gått igenom blir det inte alltid som man tänkt sig, av en rad olika skäl och faktorer som i bland ligger helt utanför egen kontroll”, skriver han i ett sms till tidningen.

”Idol”-domaren har bestridit skulden.

”Varit jävligt jobbigt”

I en intervju med Nöjesbladet förra året berättade Anders Bagge att han gått igenom en tuff period i sitt liv. 2013 fick han veta att han hade adhd, och diagnosen blev en viktig pusselbit i att få rätsida på tillvaron.

– Sedan 2012 har mitt liv varit jävligt jobbigt privat, jag har haft folk omkring mig som inte varit bra. Men nu har jag styrt om hela livet, fått in bra männis­kor och det har gjort att jag har hittat tillbaka till min musik och börjat skriva igen, sa han då.

Årets upplaga av ”Idol” blir den sista för jurytrion Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard. Ex-makarna Laila och Anders har suttit i juryn sedan 2008.

Hetaste kändisbilderna – följ Nöjesbladet på Instagram