Furst Albert talar ut: ”Jag behöver min mansgrotta”

Avslöjar: Därför flyttade hustrun och barnen ut

1 av 5
NÖJE

Nyblivne tvillingpappan Albert talar ut om skilsmässoryktena i stor intervju med  tidningen People — och avslöjar sin ”man cave” hemma i furstepalatset i Monaco.

Monacos furstepar ­Albert, 57, och Charlene, 37, har omgetts av krisrykten ända sedan de gifte sig sommaren 2011. Nyligen fick surret fart igen efter rapporter om att Charlene lämnat palatset i Monaco tillsammans med parets drygt tre månader gamla tvillingar för att i stället bo i en villa i södra Frankrike. Spekulationerna om äktenskapstrassel får Albert att rasa i en sällsynt lång och öppenhjärtig intervju med People.

– Det är helt otroligt att vi ska behöva förklara oss hela tiden, säger han till magasinet.

– Det är löjligt. Det är omöjligt att fatta att de här historierna har kommit upp igen. Det är surrealistiskt!, fortsätter fursten som förkastar ryktena som ”helt och hållet falska”

Förklaringen: renovering

Albert förklarar att det är en pågående och omfattande renoveringen av furstepalatset som är anledningen till att familjen tillfälligt har flyttat ut. Albert och Charlene ville helt enkelt inte att deras bebisar skulle behöva tillbringa sin första tid i livet omgivna av damm och buller.

– Vi har länge planerat att renovera och inreda nytt. Det är inte så lugnt och tyst som man vill ha det när man har väldigt små barn. Det är mycket arbete som pågår, massor med oljud, massor med folk som springer omkring. Vi tyckte att det var lite väl mycket arbete att ha runt barnen, säger Albert till People.

Tyska Bunte rapporterar att fursten ständigt är på språng och pendlar till huset där hans hustru och barn huserar.

– När det är möjligt tillbringar Albert kvällarna med sin familj och kör till palatset på morgonen, säger en källa till tidningen.

Palatset som ligger på den branta bergsklippan i Monaco-Ville har varit familjen Grimaldis kungliga residens sedan 1297 och har inte genomgått någon omfattande renovering på 50 år. De privata våningarna har till stora delar sett likadana ut sedan Alberts mamma Grace Kelly lät inreda dem i mitten av 60-talet.

Behöver mansgrottan

– De behöver fräschas upp, en hel del arbete behöver göras och tekniken ska uppgraderas. Vi ska göra om och inreda nytt, berättar Albert i People-intervjun där han också avslöjar att hans fru är den som har sista ordet när det gäller inredningsbesluten.

– När det kommer till att inreda våningarna så har jag förstås en del åsikter, men jag låter min fru bestämma. Och hon låter mig ha lite att säga till om, säger fursten till tidningen och lägger skrattande till:

– Jag menar, kom igen, jag behöver min ”man cave”!

Två minuter äldre

Vad Albert ägnar sig åt i sin ”mansgrotta” eller hur den ser ut låter han vara osagt. Han avslöjar däremot att tvillingarna, tronföljaren Jacques­ och hans två minuter äldre syster ­Gabriella, enligt familjetraditionen får samsas i ett gemensamt rum.

– Mina systrar (prinsessan ­Caroline, 58, och prinsessan Stéphanie, 50, reds anm) och jag delade barnkammare och jag vet att saker och ting har förändrats men de kan också klara sig med en barnkammare tycker jag.

Det dröjer år innan palatset är helt färdigrenoverat men enligt Albert planerar familjen att flytta hem igen före tvillingarnas dop den 10 maj.

Från fest – till bajsblöjor

Charlene har sedan förlossningen den 10 december förra året pausat från sina officiella uppdrag och förutom ett fåtal välgörenhetsengagemang fokuserar hon nu på sitt nya liv som mamma. Albert, som har två barn från två tidigare relationer, säger till People att han är ”engagerad i tvillingarna och är tillsammans med dem så mycket han kan”. Det nya familjelivet med två små bebisar innehåller ”massor med jobb” menar han.

– Jag försöker hjälpa till med att mata dem, jag ger dem deras nattflaskor, jag byter på dem och jag badar dem och tack gode gud så har vi hjälp eftersom det är tvillingar. Men det har varit en otrolig upplevelse, säger Albert i Peoples intervju.

Hetaste nöjesbilderna – följ Nöjesbladet på Instagram

FAKTA

Fursten har två barn sedan tidigare

Rojalister i Monaco drog nog en djup suck av lättnad när beskedet kom i fjol att fursteparet Albert och Charlene väntade barn. Två dessutom! Pressen på Charlene att bli gravid rapporteras ha varit stor men efter tvillingarna Jacques och Gabrielles entré den 10 december i fjol är tronföljden i lilleputtlandet nu säkrad. Albert har sedan tidigare sonen Alexandre, 11 och dotter Jasmin Grace Grimaldi, 23, som är resultatet av romanser med två olika kvinnor. De kan dock inte ärva tronen eftersom de inte är födda inom äktenskapet.