”Williams kände sig hotad innan han dog”

Ny dokumentär kartlägger stjärnans sista timmar i livet

1 av 3 | Foto: AP
Robin Williams
NÖJE

Han gömde undan dyra klockor – och trodde att någon ville skada honom.

Robin Williams var paranoid under sina allra sista dagar.

Enligt en ny dokumentär kan orsaken ha varit att stjärnan led av odiagnostiserad demens, rapporterar Daily Mail.

I augusti begick den Oscarsbelönade filmstjärnan Robin Williams självmord. Skådespelaren hade plågats av svåra depressioner. I en intervju efter dödsfallet berättade hustrun att Williams också hade Parkinsons sjukdom.

Gömde klockor i strumpor

Men stjärnans sista tid i livet kan ha varit betydligt mörkare än vad som hittills varit känt. I den nya brittiska dokumentären ”Autopsy”, som Daily Mail rapporterar om, beskrivs att Robin Williams var svårt paranoid dagarna innan han avled.

Williams ska ha varit övertygad om att det var någonting mer som inte stod rätt till med honom. Han uppges ha sökt efter information om olika mediciner på internet. Stjärnan rapporteras också ha trott att någon hotade honom. En dag före sin död gömde Williams sin samling av juvelprydda klockor i strumpor och körde dem till en vän.

Har fått kritik

I dokumentären presenteras resultat från en obduktionsrapport som kan ge en förklaring till Williams beteende. De uppges visa att stjärnan led av odiagnostiserad demens när han dog.

Enligt en läkare som medverkar i programmet kan det ha legat bakom oron, sömnsvårigheterna och förvirringen som Williams periodvis led av.

Men redan innan dokumentären visades fick den hård kritik av skådespelarens fans. Detta eftersom den innehåller detaljerade beskrivningar av hur stjärnan avled, enligt Daily Mail.