Pernilla Wahlgren i sorg efter att hunden dog

Artisten: ”Vi är helt förkrossade”

1 av 4
NÖJE

Sorgen är stor i det Wahlgrenska hemmet.

I veckan förlorade Pernilla Wahlgren med familj sin lilla hund Marqy efter en bilolycka.

– Vi är alla helt förkrossade, skriver sångerskan på sin blogg.

Marqy, som var en blandning av raserna chihuahua och prazsky krysarik, hann bara bo hos Pernilla Wahlgren i drygt två år. I veckan förlorade familjen sin fyrfota vän efter att han blivit påkörd utanför deras hem.

– Han blev påkörd av en bil och dog av skadorna. Vi är alla helt förkrossade över detta och saknar honom något oerhört, skriver Pernilla Wahlgren på sin blogg.

”Kan inte förstå”

Marqy tillhörde framför allt sångerskans dotter Bianca, som hade huvudansvaret för den lilla hunden.

–  Marqy gav mig energi varje dag, fanns där när jag var ledsen, sov med mig varje natt, och var älskad av alla, skriver hon på sin blogg.

Sedan olyckan inträffade har hon varit utom sig av saknad.

– Det var absolut den värsta dagen i våra liv, speciellt mitt. Jag kunde inte och kan fortfarande inte förstå att det är sant, att detta faktiskt har hänt. Att min bebis är död, skriver hon.

Kämpar med humöret

Nu – några dagar efter förlusten – har Bianca så smått kommit tillbaka till en vanlig vardag. Men hon kämpar för att hålla humöret uppe.

– Jag lever med någon slags fasad just nu och inbillar mig helt enkelt att han bara är borta hos en vän och är fortfarande vid liv. Jag hoppas att jag snart kommer kunna tänka på Marqy med ett stort leende på läpparna och bara känna kärlek och inte sorg, skriver hon.

Stöttas av läsare

På Pernillas och Biancas bloggar har stöttande hälsningar från läsare och fans trillat in sedan de berättat om förlusten av sin älskling. ”Har följt din blogg länge och blev så ledsen då jag läste detta inlägg. Har genom din och Biancas blogg förstått att lille Marqy betydde väldigt mycket för er”, skriver signaturen Åsa R. ”Lider med er, vet hur det känns att mista fyrbentingar, det gör så ont!” skriver signaturen Marie, och får medhåll av Louise: ”Jag beklagar verkligen sorgen och tänker er familj. Jag förlorade min hund och bästa vän för några år sedan och det är den värsta sorg jag upplevt.”

ARTIKELN HANDLAR OM