Jag är superkär men hon deppar

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

NÖJE

”Jag har träffat mitt livs kärlek. En helt bedårande vacker och intelligent kvinna med både djup och stort hjärta”

Jag har precis varit tillsammans med en tjej i sex månader. Hon bor i Småland och jag i Göteborg. Vi träffades ofta och var jättekära i varandra. Efter ett par månader fick hon ett stort sår på ena skinkan. Det gjorde henne väldigt deprimerad. Vi kunde inte mysa då hon inte kände sig bekväm med såret. Vi förlorade mycket närhet. Vår relation dippade. Min tjej tvekade. Hon blev dessutom deppig då hon plötsligt blev arbetslös. Vi diskuterade våra problem och allt löste sig till slut. Även såret försvann. Vi kunde mysa igen men jag fick intrycket av att hon ändå hade tappat gnistan. En tid gick och vi sågs lite mindre då jag jobbar på krogen med mycket helgjobb. Plötsligt dök hennes sår upp igen. Hon blev deprimerad IGEN!

 Runt midsommar var det tänkt att jag skulle spendera en hel vecka med henne. Vi hade det hur bra som helst förutom att hon kom med ursäkter när jag försökte närma mig sexuellt. När jag konfronterade henne berättade hon att gnistan inte längre fanns, och att hon tvekade på vår framtid. Vi pratade och grät och bestämde oss för att ha en paus utan kontakt. Jag åkte hem. De första dagarna fick jag sms med texter som: ”jag saknar dig och jag tänker på dig”. Jag vägrade att svara. Efter fyra dagar fick jag ett långt brev där hon skrev: ”Jag vill åldras med dig, du är det finaste i mitt liv”. Jag smälte och vi bestämde oss för att träffas till helgen.

När helgen kom blev hon skeptisk igen. Helt plötsligt ändrade hon sig. Nu orkade hon inte med en relation. Trots det fick jag genom att vi skulle träffas. Men dagen innan träffen fick hon reda på att hennes mamma har cancer. Hon stannade då hemma hos sin familj. Hon hörde av sig och ville ha mitt stöd. Jag frågade då om hon saknade mig. Hon svarade kallt ”nej”. Hon berättade att kärlekskänslorna var helt borta. Jag blev jätteledsen och vill nu inte träffa henne.

Jag har ringt henne ett par gånger men får bara kalla nonchiga svar Hur har det blivit så här? Allting har tagit mig väldigt hårt. Jag har blivit deprimerad. Jag gråter varje dag och kan inte sova. Jag vet att jag aldrig kommer få svar på varför hon inte längre vill ha mig men kanske du kan kan hjälpa mig. Hur tänker hon liksom?
/Deppot

Kära Deppot

Skärpning Deppot. Vill du ha tillbaka ditt hjärtas dam går det inte att sitta i Götlaborg och hänga läpp. Det är inte dig det är synd om. Det är ditt hjärtas dam som har jobbiga problem. Hon orkar inte med en relation just nu. Hon är arbetslös, har mystiska sår på rumpan, en mor som just fått cancer. Allt det jobbiga gör att hon inte orkar med en kärlekskrank pojkvän just nu. Trots mina förmaningar förstår jag självklart även dig. Du är trots allt bedrövad över att ha mist din stora kärlek men kanske ni kan hitta tillbaka till varandra. Men ge henne tid. Hon är just nu rejält nere i deppträsket och klafsar. Du måste skicka ner en stege och hjälpa henne upp.

Det hon behöver från dig just nu är omtanke och humor. Du måste på något sätt visa henne att du är klippan som hon kan prata med. Du måste även visa på lite humor. Om du kan lyckas få henne att dra på smilbanden är det flera steg upp ur deppträsket. Alltså: Kontakta henne lite löst igen. Denna gång inte med ditt vanliga ”Jag saknar dig, jag kan inte leva utan dig” utan mer med en caring stil. Försök få henne att berätta hur hon mår och känner sig. Undvik diskussioner om er kärleksrelation. Er relation är just nu sekundär. Det är hennes själ som behöver läkas. Glöm inte att få henne på gott humör med roliga anekdoter, presenter eller egenkomponerande serenader (det sista kanske var lite väl att ta i men du kanske förstår vad jag menar).

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]
 

Följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden