Ska jag dumpa honom och gå bananas i stället?

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

NÖJE

”Det känns hela tiden som om jag går miste om roliga fester, nätverka och chanser att träffa nya människor”

Jag är en 19 årig tjej som inte riktigt vet vad jag vill med mitt liv. Jag har haft rätt få relationer, och den enda seriösa relationen jag har haft är den jag är inne i just nu. Jag har sedan två år tillbaka varit tillsammans med en underbar kille. Han är två år äldre och väldigt snygg och snäll. Jag vet att jag älskar honom, även om vi haft en hel del bråk under årens lopp.

Nu är det så att jag valde att studera på distans för hans skull. Inte i Uppsala där utbildningen finns. På så viss behöver jag inte lämna honom, och kan bo kvar hemma. Men det känns hela tiden som om jag går miste om en massa roliga fester, nätverka och chanser att träffa nya människor. Det retar mig att jag i framtiden inte kan säga att ”universitet var min bästa tid”. Jag vet inte om jag skulle klara av att lämna min underbara pojkvän. Han är så fantastisk att jag blir tårögd. Men ändå vet jag att vi kommer att fortsätta bråka. Vi är väldigt olika. Han är nervös, stressad och ansvarsfull. Han beter sig som om han vore väldigt vuxen och gör som andra säger. Själv är jag ansvarslös, tar saker som det kommer och säger att allting löser sig.Dessutom vill jag verkligen träffa andra killar. Det är någonting i mig som vill ha sex med flera, få mer erfarenhet och träffa andra personer än dom jag träffar här i bruksorten. Men jag kan inte det om jag inte gör slut med min nuvarande pojkvän. Men om jag gör slut kommer jag förmodligen att ångra mig djupt då jag kanske aldrig hittar någon lika bra. Men jag vill så gärna testa nya saker i mitt liv. Det känns som om jag slits itu!

/Pensatucky

Bäste Pensatucky

Det verkar som du just nu har ett otroligt frihetsbehov. Om jag förstår frågan rätt undrar du om det är något du missar genom att stanna hemma i kommunen med din älskade pojkvän istället för att go bananas i Uppsala? Svaret på denna fråga är ­ja. Jag är helt övertygad om att din kille är rätt för dig. Men kanske inte just nu. Eller så är han det men då behöver du nog ta ett snack med honom. Det verkar som han gärna vill leva lite som normen säger. Med parmiddagar, trevligt möblemang och ett ansvarsfullt beteende. Något som inte riktigt är du just nu. Kanske du känner att du vill göra revolt mot Svenssonlivet. Hur du ska göra vet du säkert innerst inne men för att hjälpa dig på banan har jag tagit fram två förslag till dig. Men

en sak är säker. Det är till Uppsala du ska. Här är förslagen:

Förslag 1:

Snacka med honom om dina tankar. Berätta allt, men undvik att berätta om din nyfikenhet att provåka andra herrar. Förklara att det är viktigt för din personliga utveckling och din utbildning att du studerar i Uppsala. Men att det inte har något med dina känslor för honom. Berätta att det inte är så långt till Uppsala och att du kommer hem så ofta som möjligt. Förklara att han betyder mycket för dig.

Förslag 2:

Dumpa direkt, hyr släpvagn och bege dig till Uppsala. Fixa ett studentrum i en galen korridor. Träffa intressanta människor, ta ett större ansvar då du flyttar hemifrån. Knulla runt. Deppa stundtals då du kanske har dumpat ditt livs kärlek.

Lycka till och kom ihåg att jag tror på dig.
/Dr Kärlek 

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]
 

Följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden