Allt om Jennifer Anistons bröllop

De lurade alla!  Bisarra tårtan  Mobilförbudet  Svensexan  Lyxiga smekmånaden

1 av 8
Justin Theroux och Jennifer Aniston överraskade alla när de gifte sig på födelsedagsfesten.
NÖJE

Surprise! Det är inte alls en överraskningsfest – det är ett bröllop!

Skådespelarna Jennifer Aniston, 46, och Justin Theroux, 44, gifte sig under stort hemlighetsmakeri i sitt lyxhem i Bel Air onsdagen 5 augusti.

Jennifer hade sagt till de runt 70 gästerna att det var en överraskningsfest för Justin som fyllde år några dagar senare. Det som från början såg ut som en mysig lounge med låga soffor och bord blev snart förvandlat till en altargång och dansgolv inför förvånade gäster.

Gömde bröllopsbygget

Förberedelserna skedde under mycket hysch-hysch. Enligt TMZ lånade paret en grannvilla för att lasta av och förvara all utrustning och de ska även ha byggt ett stort skjul i trädgården för att gömma undan bröllopsattiraljer inför spanande ögon. Och inga bilar fick parkera i närheten av lyxvillan.

Först samma dag kom ett par ledtrådar om att det var bröllop på gång. En stor tårta med mupp-­versioner av Jennifer och Justin sågs bäras in i huset och en präst med en bibel under armen anlände också. Många av Hollywoods a-kändisar var på plats. Bland andra Courteney Cox, som var brudtärna och Samantha Ronson som var DJ. Lisa Kudrow, Howard Stern, Sandra Bullock, Emily Blunt och John Krasinski hade också slutit upp, sugna på lite barbeque på sensommaren. Tji fick de! I stället vigdes Jennifer Aniston, iförd en vacker böljande vit sommarklänning, med sin Justin Theroux.

”Lugn” svensexa

Komikern Howard Stern avslöjade i ­radiohowen ­SiriusXM att han höll ett tal till brudparet.

”Jag sa: Hade någon av mina döttrar kommit hem med en ­kille som Justin så skulle jag bli väldigt glad! Minus tatueringarna förstås, för han har en del konstiga tatueringar, haha.”

Howard erkände att han blivit väldigt nervös inför uppgiften med tanke på det hemlighetsfulla paret.

Två dagar före bröllopet höll ­pro­gramledaren ­Jimmy Kimmel en ”lugn” svensexa för Justin på sitt ­mansion. Kimmell och tatueringsstjärnan Scott Campbell, som var Justins best man, ska ha varit de enda i bekantskaps­kretsen som kände till parets bröllopsplaner.

Festen varade till klockan fyra på morgonen – innan paret syntes smita i väg till sitt privatplan. ­Enligt tidningen People gick bröllopsresan till Bora ­Bora och lyxhotellet Four ­Seasons resort på ön Point Matira.

FAKTA

Dramat bakom kulisserna

Jennifer har i en intervju med The Hollywood Reporter berättat att hennes mamma Nancy Dow, 79, alltid var väldigt kritisk mot henne under uppväxten. ”Min mor var en fantastiskt vacker och karismatisk kvinna och jag var ingenting av det. Jag kunde aldrig leva upp till hennes förväntningar”.

Nancy skrev 1999 en bok om sin dotter: ”From mother and daughter to Friends: A memoir”, som gjorde att relationen mellan henne och Jennifer var extremt ansträngd under flera år.

När Jennifer nu gifte sig var Nancy inte bjuden, trots att det sagts att de numera talar med varandra. Och Nancy, hur ledsen hon än må vara, håller nu en glad fasad utåt efter bröllopet och önskar paret lycka till.

– Jag tycker att det är fantastiskt. Vad Jennifer än gör så  kommer jag att stötta henne fullt ut, kommenterar hon, enligt sajten Radaronline.

Varsågoda – alla festdetaljerna!

Maten: Jennifer älskar mexikansk mat och bröllopsgästerna blev bjudna på margaritas och gourmetmat bestående av kyckling, fisk och korvar. Bröllopstårtan var speciellt uppbyggd på en plattform och med brudparet avbildade där de såg ut som figurer ur serien ”Mupp­arna”.

Bröllopsresan: Paret sägs bo på lyxiga hotellet Four Seasons Resort på ön Point Matira. Enligt sajten Bornrich kostar en vecka på den privata resorten 9 miljoner kronor. Resorten valdes till ”The best island in the world” 2012 av U.S. News.

Gästlistan:  Bästa väninnan Chelsea Handler, Lisa Kudrow, Howard Stern, Beth Ostrosky Stern, Ellen DeGeneres, Emily Blunt, Terry Richardson, Sandra Bullock, Sia, Scott Campbell, Jimmy Kinnley, Tobey Maguire, Jennifer Meyer, Portia de Rossi, Will Arnett, Lake Bell, Jason Bateman, John Krasinski med flera. Brudtärnan Court­eney Cox lämnade partyt sist.

Underhållningen: Sångerskan Sia sjöng ”Chandelier och ”Happy birthday ” till Justin som fyllde 44 i veckan. Robert Downey Jr och Howard Stern höll varsitt uppskattat tal. Samantha Ronson var DJ.

Ringarna: Enligt tidningen People var parets ringar designade av Tobey Maguires fru, designern Jennifer Meyer.

Stylingen:  Jennifers smink gjordes av hennes mångåriga medarbetare Angela Levin. Håret fixades av Chris Mc Millan som också är Kim Kardashians favoritfrisör.

Stränga förbudet: Gästerna fick absolut inte ha mobilerna påslagna. De  ombads av brudparet att inte heller ta några bilder under kvällen.